Material de spionaj din Primul Război Mondial   Bucureştiul fotografiat dintr un avion de recunoaştere german, în anul 1916 jpeg

Material de spionaj din Primul Război Mondial - Bucureştiul fotografiat dintr-un avion de recunoaştere german, în anul 1916

O imagine realizată înaintea ocupării Bucureştiului de către trupele germane şi bulgare prezintă un Bucureşti liniştit, la primele ore ale dimineţii, un oraş traumatizat şi pregătit de război.

Fotografia este extrem de rară, mai ales că este vorba despre o imagine surprinsă dintr-un avion. Ea a fost postată pe blogul muzeuldefotografie.ro, iar cel care a postat-o punctează clădirile importante care se pot identifica.

Daţi CLICK pe imaginea de mai jos pentru a vedea una dintre primele fotografii ale Bucureştiului realizate din avion!

Astfel, se pot observa Casa Armatei de pe Calea Victoriei, mai apoi vechea clădire a Universităţii-bombardată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, clădirea Inspectoratului General al Poliţiei-aflată în construcţie, dar şi Casa de Economii şi Consemnaţiuni, Palatul Poştelor sau sediul Băncii Naţionale-aripa veche.

image

După cum se explică pe blogul de fotografie, imaginea a fost realizată dintr-un avion de recunoaştere german şi reprezintă material de spionaj din Primul Război Mondial.

Sursa:www.adevarul.ro