Manuscrisele unor scriitori importanţi, uitate la Casa Presei jpeg

Manuscrisele unor scriitori importanţi, uitate la Casa Presei

📁 Patrimoniu
Autor: Medeea Stan

Muzeul Naţional al Literaturii Române a fost evacuat anul trecut din sediul de pe Bulevardul Dacia. În luna august, Ministerul Culturii i-a oferit administraţiei un spaţiu pentru birouri şi arhive, într-o clădire din spatele Casei Presei. Publicul nu are acces la manuscrisele unor autori precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga şi Marin Preda.  

Din august 2014, sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române se află la Casa Presei. Spaţiul restrâns nu îi permite conducerii să organizeze evenimente culturale şi, din această cauză, instituţia nu a mai fost deschisă pentru public.     Muzeul, „undeva în spate“

Muzeul Naţional al Literaturii Române a fost evacuat anul trecut din sediul de pe Bulevardul Dacia. În luna august, Ministerul Culturii i-a oferit administraţiei un spaţiu pentru birouri şi arhive, într-o clădire din spatele Casei Presei. De atunci, publicul nu a mai avut acces la bunurile culturale ale instituţiei. Ioan Cristescu, directorul Muzeului, din 2014, spune că nu există loc pentru expoziţii şi că aşteaptă ca Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti să propună o soluţie.      

Găsirea Muzeului Literaturii poate deveni o aventură, mai cu seamă într-o zi ploioasă de toamnă. Pentru a ajunge în corpul A4 de la Casa Presei, trebuie să ocoleşti mai multe edificii şi să mergi „undeva în spate“. Portarii clădirilor situate la stradă doar au auzit că muzeul ar fi prin zonă. 

Continuarea pe adevarul.ro