Lecţii de feminitate: ştii să te dezbraci senzual? Iată cum erau învaţate femeile să se dezbrace în interbelic jpeg

Lecţii de feminitate: ştii să te dezbraci senzual? Iată cum erau învaţate femeile să se dezbrace în interbelic

În anii ′30, egalitatea dintre femei şi bărbaţi era un subiect tabu. Mai mult, femeile erau învăţate cum să se comporte pentru a fi neveste desăvârşite, iar sfaturile nu se opreau la aspectele casnice.

Greu de crezut, dar articole publicate în revista Life în 1937 conţineau indicaţii detaliate şi ilustrate despre cum ar trebui să se dezbrace o femeie căsătorită pentru a menţine treaz interesul bărbatului ei, relatează Huffington Post.

Mai multe imagini reunite sub titlul „Cum ar trebui să se dezbrace o nevastă“, înfăţişează o fostă vedetă de show-uri burleşti, June St Claire, care exemplifică felul în care o femeie trebuie să-şi scoată ciorapii şi rochia, în contrast cu o gospodină neîndemânatică şi lipsită de farmec ce face acelaşi lucru.

Fotografiile publicate în revista Life au fost realizate în cadrul unor cursuri susţinute, la acel moment, în cadrul „Şcolii de Dezbrăcat Allen Gilbert /Allen Gilbert School of Undressing“. 

image

Se pare că o astfel de instituţie era necesară în America tocmai pentru a le ajuta pe reprezentantele sexului frumos să-şi păstreze căsnicia.

„Multe mariaje se destramă pentru că femeile afişează în dormitor un comportament delăsător şi neglijent“, avertizau publicaţiile vremii.

image

La şcoala Gilbert se punea accentul pe senzualitate, astfel rochia trebuia să alunece încetişor peste şolduri iar doamna ar fi trebuit să păşească regal peste haina căzută la picioare.

image

Sub nicio formă, nevasta nu trebuia să-şi scoată rochia peste cap, fără pic de eleganţă.