Istorie si jocuri video   rescrie Istoria cu Civilization VI jpeg

Istorie si jocuri video - rescrie Istoria cu Civilization VI

 Cine nu a visat să călătorească în timp? Dar cine nu a visat să fie rege, preşedinte sau dictator care să conducă o civilizaţie din epoca de piatră până în epoca informaţiei? Cine nu ar vrea să conducă războaie, să ia parte la jocul de masa numit diplomaţie, să dezvolte cultura sau economia, să facă mari paşi în colonizarea altor planete şi să rescrie istoria? Ai crede că Teddy Roosevelt a fost preşedinte pe continentul african, că a inventat roata şi a construit piramidele pe la 2500 î.en.?

Ai crede că Napoleon şi Oda Nobunaga s-au luptat pe la 800 sau că regina Victoria a încheiat un acord comercial cu împăratul Traian pe la 1300? Ai crede că Ghandi a bombardat New Yorkul în 1945 sau că Shaka Zulu va coloniza planeta Marte în 2050? Acesta este Civilization, jocul care ne ţine zile şi nopţi întregi în faţa calculatorului de 25 de ani, jocul care ne provoacă să apăsăm “End Turn” pentru încă o tură pentru ca civilizaţia cu care jucăm să treacă testul timpul şi să rescriem istoria după cum ne dorim.

Îmbunătăţiri şi noutăţi Seria de jocuri creată de Sid în 1991 continuă cu cel de-al şaselea titlu, fiind cel mai aşteptat joc de strategie pe ture din acest an. Jocul promite îmbunătăţiri semnificative faţă de Civilization V, acesta mergând pe principiul “33/33/33”:33% din conţinutul jocului vor cuprinde elementele din jocurile anterioare, 33% vor cuprinde îmbunătăţiri şi ceilalţi 33% vor cuprinde noutăţi. Motorul jocului a fost schimbat şi îmbunătăţit. S-a introdus planificarea urbană, oraşele putând avea districte culturale, economice sau militare.

Jucătorii vor putea cerceta nu doar arborele de tehnologii, ci şi arborele civic cu care pot debloca ideologii politice, sisteme economice, tehnici militare sau curente culturale.Jucătorii îşi pot crea propria religie, inspirându-se după cele reale. Spionii şi comercianţii pot dezvălui zvonuri despre civilizaţiile rivale. Diplomaţia a fost extinsă în ce priveşte acordurile, implementându-se conceptul de “casus belli’ şi trimiterea delegaţilor pentru îmbunătăţirea relaţiilor diplomatice.

Fiecare lider al unei civilizaţii va avea o proprie agendă stabilită, fiecare cu planuri proprii, obiective şi trăsături atestate istoric. În joc vom întâlni barbari care vor încerca să ne distrugă civilizaţia şi oraşe-state inspirate după marile oraşe de azi cu care să colaborăm sau să ne războim.Sistemul rutelor comerciale din Civilization V a fost menţinut. Vor exista cinci condiţii de victorie:dominarea militară prin eliminarea tuturor civilizaţiilor rivale, victorie cultural prin atragerea turiştilor, victorie religioasă prin convertire totală, scor şi victorie spaţială (prima civilizaţie care lansează un satelit în spaţiu şi colonizează Luna şi Marte câştigă partida). De asemenea, jucătorii pot construi minuni arhitecturale, de la piramide la Turnul Eiffel. Jocul ce va fi lansat pe 21 octombrie poate fi comandat şi rulat exclusiv pe Steam. Civilizaţiile şi personalităţile:istoria din spatele unui joc anistoric 

Chiar dacă civilizaţiile şi personalităţile istorice cu care jucaţi sunt inspirate din istorie, în partidele de joc (fie că veţi putea juca cu inteligenţa artificială sau cu un oponent real), veţi face ce vreţi. Dar chiar şi aşa, fiecare lider şi civilizaţie au agende proprii specifice trăsăturilor şi realizărilor acestora, unităţi militare speciale, clădiri speciale, bonusuri şi abilităţi speciale inspirate din istoria reală.

În total, jucătorii vor avea acces la 19 civilizaţii jucabile la lansare, mulţi lideri şi alte civilizaţii urmând să apară în următoarele extensii şi pachete descarcabile suplimentare. Ca un exemplu, cei care vor juca cu Egiptul o vor putea alege pe Cleopatra (regina Egiptului Ptolemeic în anii 51-30 i.en.) ca lider ce are ca unitate militară specifică carul de război cu arcaşi, sfinxul drept district cultural, “bijuteria Mediteraneană” ca bonus şi abilitate specială “Iteru” (denumirea din limba egipteană a fluviului Nil). Cei care vor alege Japonia îl vor avea ca lider pe Hojo Tokimune, shikken (regent al shogunatului în anii 1268-1284) ce recrutează Samurai, are ca clădire specială “Fabrica Electronică” ca district industrial şi ca abilitate “Restaurarea Meiji” ghidându-se după codul războinic Bushido.

Ori veţi putea juca cu Filip al II-lea, rege al Spaniei în anii 1554-1598, ce recrutează soldaţi-exploratori conquistador, districtul misionar ce va spori credinţa, va avea ca agendă “Contrareforma” şi abilitate specială “Armada”. Cei care vor juca cu Imperiul Britanic o vor găsi pe regina Victoria ca lider, având ca agenda proprie “Soarele care nu apune niciodată”, districtul portuar ca clădire specială, corăbii şi trupele “redcoat” şi abilitatea specială “British Museum”. Cei care joacă cu liderul Americii, Theodore Roosevelt (preşedinte american în anii 1901-1909), vor avea la dispoziţie ca unitate militară regimentul cavaleresc “Rough Riders” ce a participat la războiul hispano-american din anul 1898 (mai târziu, jucătorii vor putea folosi avionul de vânătoare monoclu P-51 Mustang inventat în 1942 şi utilizat în al doilea război mondial) .

Clădirea iconică principala va fi Film Studio, simbolizând epoca de aur a cinematografiei americane. Ca agenda, jucătorii vor trebui să aplice ideologia “Big Stick” a lui Teddy Roosevelt aplicată în politică externă, mergând pe principiul “vorbeşte încet, şi ţine un băţ mare” (însemnând că orice om politic trebuie să acţioneze decisiv, dar să fie şi chibzuit). Jucătorii vor beneficia de abilitatea “Founding Fathers” (Teddy Roosevelt fiind unul dintre cei patru preşedinţi sculptaţi pe Muntele Rushmore). Naratorul jocului este actorul Sean Bean. Sursa: http://civilization.wikia.com/wiki/Civilization_VI