Istoria jocurilor de noroc jpeg

Istoria jocurilor de noroc

Autor: Redacția

Deși foarte multe persoane tratează jocurile de noroc ca fiind un subiect taboo, acestea sunt catalogate oficial ca o actvitate socială, ce se poate transforma în timp, într-o sursa alternativă de venit. Ele au o istorie complexă, dezvoltându-se constant, încă de la începutul umanității. Oamenii mereu și-au dorit să își încerce norocul, să se bazeze pe hazard, însă în formele sale inițiale, jocurile de noroc nu aduceau recompense financiare, mizele, formele și abordările fiind diferite. 

 Jocurile de Noroc moderne și maximizarea șanselor de câștig 

Foarte multe strategii dintre cele existente în sfera pariurilor sportive se bazeaza pe formule și probabilități matematice, precum „Strategia dupa șirul Fibonacci”. Acestea au fost dezvoltate de matematicieni celebri, descoperirile lor fiind adaptate pentru aceasta industrie de entertainment, de către specialiștii domeniului. 

De-a lungul timpului, pasionații jocurilor de noroc s-au concentrat din ce în ce mai mult pe obținerea controlului cât mai mare asupra șanselor de câștig. Astfel, acestea nu se mai bazează doar pe hazard, ci pe probabilități și statistici realizate cu scopul maximizării șanselor de câștig, în mod special în cazul pariurilor sportive.

Agențiile de profil și-au mutat pe parcursul anilor activitatea în mediul online, fie parțial, fie total. Astfel, au posibilitatea de a oferi membrilor lor diverse beneficii, fiecare casă de pariuri și cazino axându-se pe o specializare sau pe mai multe. Astfel, unele își diversifică constant gama de opțiuni de pariere sau de jocuri pe care le oferă, în timp ce altele investesc mai mult în dezvoltarea platformelor virtuale pentru secțiunile de live, ori chiar pe creșterea numărului și valorilor de oferte și promoții.

Pachetele de Bun Venit la pariuri sunt unul dintre multiplele avantaje aduse de mediul online industriei jocurilor de noroc, în mod special celor pasionați de sporturile clasice și eSports. Totodată, multe agenții precum Netbet, s-au concentrat în dezvoltarea a cât mai multe extraopțiuni, precum transmisiunile și pariurile live.

Evoluția tehnologiei a venit cu foarte multe schimbări în industria jocurilor de noroc, precum a demonstrat BETANO la nivel internațional. Pasionații acestei activități sociale au resimțit modificari în mod special datorită varietății foarte mari de opțiuni pe care le au. Orice joc de noroc va duce spre dezvoltarea unui stil de joc propriu, acest lucru realizându-se doar dacă investești suficient de mult în tine, fără a-ți neglija nevoile și interesele.

Este foarte important să te focusezi pe crearea unui stil de joc propriu, deoarece acesta este structurat conform situației tale financiare, iar făra a ține cont de acest aspect, există riscul ca această activitate socială să îți afecteze negativ stilul de viață. Dacă îți dorești o creștere considerabilă a valorilor pe care le câștigi, maximizează-ți șansele de câștig prin aplicarea unei strategii sau a unui sistem, fiind mereu obiectiv în alegerile pe care le faci, consultând mereu sfaturile profesioniștilor. 

Picture 2  1003 x669 px jpg jpeg

Primele jocuri de noroc nu aveau o structura exactă, acestea fiind într-o continuă dezvoltare, atât ca mod și categorie de joc, cât și ca regulament. Cu toate acestea, miza era aceeași – câstigul. Acesta însă, a avut diverse valori, fiind diferit la fiecare cultură, popor, țară și zonă în care se practica.Imperiul Las Vegas-ului din Nevada, SUA, s-a bazat mereu pe puterea adusă în această industrie de către bani, deși unii jucători au înlocuit monezile de schimb folosindu-se de bunuri, proprietăți, servicii și chiar persoane care să echivaleze valorile jucate. Printre cele mai cunoscute și marcante jocuri se numără atât varietățile de Poker, Blackjack, Ruleta și Baccarat (încadrate la „table games”), slot-urile, cât și pariurile sportive. Toate acestea au făcut de-a lungul istoriei înconjurul lumii, fiecare dintre ele avându-și originile formelor moderne în mai multe societăți culturale mondiale. Multe dintre ele au fost asociate de-a lungul istoriei cu diverse tipologii umane, dar și cu activități ce nu se încadrau în limitele impuse de lege. Acest lucru se datorează în principal mizelor implicate în desfășurarea activității de gambling și betting.

Picture 4 png png

 Cu toate acestea, jocurile de cărti, în mod special Poker-ul, este regăsit în foarte multe materiale culturale și artistice, precum în creații cinematografice și literare, mai ales în preajma mafioților și dealer-ilor. Jocul nu are o dată sau un loc exact din care provine, existând foarte multe presupuneri asupra originilor sale. Unele dintre ele leagă acest joc de cărți în secolul al XVII-lea, în Persia, dar și de un joc specific Franței, unde original ar fi fost denumit „Poque”. Cea mai populară presupunere însă, este bazată pe spusele actorului englez Joseph Crowell, care susține că a recunoscut o forma de Poker la un meci de cărți în New Orleans, în anul 1829. De-a lungul timpului, au apărut diverse tipuri și modalități de a juca acest „table game”, și chiar dacă în anii '70 și-a atins apogeul în mediul offline, în cazino-urile Las Vegas-ului, punctul culminant l-a avut odată cu televizarea meciurilor, când spectatorii au primit privilegiul de a urmări fiecare mână a jucătorilor, făcând și ei parte din joc. Odată cu succesul din 2003 a lui Chris Moneymaker, care a câștigat campionatul mondial de Poker, deși era un simplu amator, fiecare pasionat al jocurilor de noroc a căpătat o motivație în plus pentru a-și practica acest hobby în mediul virtual. 

Picture 3  1003 x669 px jpg jpeg

Pe parcursul anilor, în această industrie a entertainment-ului au existat foarte multe schimbări și modificări strâns legate de legalizarea activității întreprinse de jucători, dar și față de transpunerea sa online. În momentul de față, pentru a putea să te bucuri de beneficiile aduse atât de pariurile sportive, cât și de cazino-uri, online sau offline, este nevoie să te asiguri că agenția este legală, fiind inregistrată fie la Oficiul National al Jocurilor de Noroc, fie în țara de proveniență a firmei-mamă / a operatorului principal (sau economic), ori de o țară ce are valabile licențele international. 

Testarea hazardului a fost mereu una dintre activitățile preferate ale omului, datorită adrenalinei și misterului ce vin odată cu Necunoscutul, cu Riscul. Cu toate acestea, Jocurile de Noroc nu se mai bazează doar pe acest aspect, ci și pe pregătirea și experiența player-ului, pe calitățile pe care acesta și le dezvoltă, pe defectele pe care și le maschează și controlează.