Infinitul Constantin Brâncuși, imortalizat într o serie de benzi desenate jpeg

Infinitul Constantin Brâncuși, imortalizat într-o serie de benzi desenate

Constantin Brâncuși și tezaurul lăsat României, Coloana Infinitului, au ajuns să fie și subiectul benzilor desenate. Numită de Eliade un „axis mundi” al lumii, opera a fost inaugurată pe 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu. Aproape 20 de ani mai târziu, comuniștii au încercat să o dărâme, dar n-au reușit, Coloana fără Sfârșit rămânând și astăzi una dintre operele de referință ale sculpturii mondiale.

Benzile desenate dedicate lui Constantin Brâncuși au fost realizate de către artistul Valentin Tănase, în 1987, și publicate într-o serie de 10 episoade. Despre viața fascinantă a marelui artist, dar și despre operele sale, prezente astăzi în marile muzee ale lumii puteți citi în Historia Special, dedicat exclusiv lui Constantin Brâncuși.

1 jpg jpeg
2 jpg jpeg
4 jpg jpeg

Citiți și Historia Special dedicată istoriei benzilor desenate românești, ediție care este de găsit la toate punctele de distribuție a presei (rețeaua Inmedio, chioșcuri de ziare, benzinării) în perioada 25 decembrie 2020 - 25 martie 2021, dar și în format digital pe platforma paydemic.com. Nu uitați nici de variantele de abonare și beneficiile lor. Cumpără Acum

HS 33 coperta jpg jpeg