În ce lux trăiau soţii Ceauşescu! Aveau piscină interioară, sală de cinema şi băi aurite/ FOTO&VIDEO jpeg

În ce lux trăiau soţii Ceauşescu! Aveau piscină interioară, sală de cinema şi băi aurite/ FOTO&VIDEO

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția

Opulenţa în care trăia fostul cuplu de dictatori continuă să uimească şi astăzi. Iată ce condiţii occidentale aveau cei doi la Palatul Primăverii.

Fascinaţia pentru stilul de viaţă al Elenei şi-al lui Nicolae Ceauşescu se păstrează şi astăzi, când se împlinesc 29 de ani de la căderea comunismului. Porţile fostei lor reşedinţe, Palatul Primăverii, sunt deschise de ani buni publicului şi, atât vechea generaţie, care a plătit cu mari lipsuri acest lux al Ceauşeştilor, cât şi noua generaţie, care încearcă să desluşească adevărul care a dus la lovitura de stat din decembrie 1989, privesc cu uimire la dotările şi beneficiile de care aveau parte cei doi, în timp ce poporul flămânzea.

Palatul Primaverii este situat într-o zonă liniştită şi exclusivistă a Bucureştiului, pe B-dul Primăverii nr. 50. Printre multe alte vile cochete, unele mai elegante decât altele, fosta reşedinţă a Ceauşeştilor a fost pregătită la începutul anilor 1960 pentru Gheorghe Gheorghiu Dej, ca una dintre reşedinţele sale de protocol. După ce Dej a murit şi Nicolae Ceauşescu a devenit secretarul general al PCR în 1965, preluând frâiele la conducerea României, casa şi-a schimbat ”stăpânii”, devenind astfel locuinţa permanentă a familiei Ceauşescu.

palatulpr jpg jpeg

Văzut din afară, palatul pare o vilă obişnuită, care se încadrează foarte bine în peisajul cartierului foştilor nomenclaturişti şi actualilor boieri ai Bucureştilor. Dar dincolo de grădina în care se plimbă agale păunul proprietăţii intuieşti şi luxul interior. Intrarea în palat se face urcând câteva trepte din marmură, flancate de câteva coloane de o parte şi de cealaltă, tot din marmură albă. Pe o parte a uşii te întâmpină o statuie-zeiţă, în mărime naturală. Iar dincolo de uşă intri în sanctuarul Ceauşeştilor, care uimeşte şi astăzi.

Mai multe informații și fotografii pe Ok!magazine