Autor 7496 vizualizări


Dacă în prezent magazinele abundă în preparate atât proapsete, cât și ambalate, altfel stăteau lucrurile cu câteva mii de ani în urmă. Află, de exemplu, în ce constă dieta vechilor egipteni. 

Datele privind alimentația vechilor egipteni vin din atât din săpăturile arheologice, cât și din hieroglifele care au reușit să spargă bariera timpului și să se păstreze intacte până în prezent.

Cerealele, nelipsite de pe masă

Pâinea și berea erau cele două alimente care erau zilnic consumate atât de cel mai respectat preot cât și de cel mai sărac muncitor, cu diferența că în cazul primului ingredientele folosite erau de cea mai bună calitate. Grâul spelta era cea mai cultivată cereală, deoarece era sățios și era o sursă de substanțe nutritive, fiind asemănător grâului normal. Din el se făcea pâine, o budincă, dar și o specialitate numită pâine de bere. 

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro