Conflicte dintre generaţii png

Imagini din oraşul-fantomă din Cipru, neatins de oameni timp de 37 de ani

În 1974, capitala Ciprului, Nicosia, a fost împărţită în două de o zonă tampon a ONU, concepută cu scopul de a pune capăt violenţelor dintre populaţia greacă şi cea turcă.

Locuitorii au evacuat atât de rapid zona, încât au lăsat în urmă toate lucrurile personale, de la farfurii şi până la maşini. În urmă a rămas o parte a oraşului ce nu a mai fost atinsă de nimeni, timp de aproape 40 de ani. 

În acest oraş fantomă, fotograful armatei, Ian Forsyth, care face parte din echipa ONU ce patrulează această zonă, a realizat câteva fotografii uimitoare a oraşului în care timpul parcă a stat în loc. Caporalul Roberts, care a fost în Irak şi Afganistan, a gasit o comoară fascinantă cu lucruri îngheţate în timp aproape patru decenii, relateazăWales Online.

"Oamenii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi magazinele destul de repede, lăsând totul în urmă. Au rămas haine pentru copii, cutii cu pantofi nefolosiţi. Toate aceste lucruri încă aparţin persoanelor care au locuit aici", a spus el.

O parte din aceste bunuri se află în blocuri la parterul cărora se află reprezentanţe auto. În centrele comerciale au fost abandonate maşini noi, produse în 1974. "Este o Toyota Corolla din 1974, care are 38 de km în bord. Când deschizi uşa te izbeşte un miros de piele neatinsă şi de plastic, foliile de pe uşi fiind încă nedesfăcute. Este un pic înfricoşător", a povestit caporalul.

Click pe imagine pentru galerie foto din oraşul părăsit

  

image image image

Zona se întinde pe întreaga lăţime a insulei, adică 347 de km şi este mărginită de garduri din sârmă ghimpată, ziduri de beton, turnuri de pază, şanţuri anti-tanc şi câmpuri minate puse de turci. Deşi în zonă locuiesc 10.000 de oameni, mare parte în sate, zona tampon din Nicosia este abandonată. 

Vedeţi aici mai multe imagini