IICCMER anunță noi nume în dosarul torționarilor jpeg

IICCMER anunță noi nume în dosarul torționarilor

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a anunţat joi, 30 iunie 2016, rezultatele ultimelor investigaţii speciale şi două noi nume de persoane suspectate de crime și abuzuri în perioada comunistă.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat joi, 30 iunie 2016, o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut publice rezultatele celor mai recente acţiuni de investigaţii speciale şi situaţia sesizărilor penale formulate de Institut.

Cu această ocazie a fost lansat un apel public referitor la prelevarea de probe ADN de la rudele directe ale victimelor deshumate în campania de săpăturiderulată de IICCMER la Periprava în perioada 2015 – 2016.

De asemenea, sub rezerva prezumţiei de nevinovăţie, au fost dezvăluite două noi nume din lista de persoane suspectate pentru comiterea unor crime politice în timpul regimului comunist.

Este vorba despre:

Petrescu Marian, fost comandant al unor colonii de muncă şi penitenciare în timpul regimului comunist, responsabil de aplicarea unui regim de detenţie care a dus la decesul a 104 de deţinuţi politic;

DOSAR DE PRESĂ PETRESCU MARIAN 

Biografie Petrescu Marian

Date statistice

Mărturii supravieţuitori

Boştină Gheorghe, fost locțiitor politic, responsabil de decesul a 100 de deţinuţi politic

DOSAR DE PRESĂ BOŞTINĂ GHEORGHE 

Biografie Boştină Gheorghe

Date statistice

Mărturii supravieţuitori

Pe numele acestora, IICCMER a depus sesizări penale.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentată situaţia la zi a sesizărilor penaleînaintate de Institut.