Mitul pericolului hitlerist în 1939 jpeg

Hitler, artistul: colecționarii se bat pe picturile dictatorului nazist

📁 Biografii
Autor: Redacția

O colecție de 29 de picturi în acuarelă și desene, atribuie lui Adolf Hitler, au fost scoase la vânzare, în Nuremberg, Germania, la sfârșitul lui ianuarie, la casa de licitații Weidler. În anii care au precedat Primul Război Mondial, Adolf Hitler a lucrat la sute de picturi, pe care le-a vândut turiștilor sub formă de cărți poștale, pentru a se suține financiar în perioada în care a locuit la Viena (1908-1913). Însă, cel care avea să devină cel mai periculos om din istorie a eșuat lamentabil ca artist.

Mai multe picturi realizate de dictatorul Germaniei naziste au fost recuperate după cel de-Al Doilea Război Mondial și au fost vândute la diferite licitații, contra unor sume de zecii de mii de dolari. Altele au fost confiscate de armata americană și sunt încă sub protecția Guvernului din Statele Unite ale Americii.

image

„Fecioara Maria cu pruncul Iisus Hristos”, 1914, Adolf Hitler

Foto:wikipedia.org

În autobiografia sa, „Mein Kampf”, Adolf Hitler a descris cum, în tinerețe, își dorea să devină un artist profesionist, dar aspirațiile sale au fost ruinate, dupăd ce a picat examenul de intrare la Academia de Arte din Viena. A fost respins de două ori de, în 1907 și în 1908, potrivit The Telegraph. Profesorii acestui instutut considerau că este mai talentat la arhitectură decât la pictură.

image

Pictură realizată de Adolf Hitler, în timpul Primului Război Mondial

Foto:guliver/rexfeatures

Un grup de academicieni a estimat că Hitler a realizat în jur de 300 de picturi de-a lungul vieții sale, însă, el a menționat în „Mein Kampf” că pe perioada petrecută la Viena făcea trei lucrări pe zi. Chiar dacă ar fi pictat o singură dată pe zi, în anii petrecuți la Viena, numărul lucrărilor lui Hitler ar ajunge la peste 600.

Click aici pentru continuarea articolului si pentru galeria foto cu picturile lui Hitler