Hitler, amorezat de o spioană KGB jpeg

Hitler, amorezat de o spioană KGB

📁 Holocaust
Autor: Redactia OK Magazine

Pe lângă Eva Braun, liderul nazist ar fi avut câteva pasiuni pasagere. Iar una dintre ele, descoperită în documente desecretizate recent, e surprinzătoare.

Este vorba despre actrița germană Marika Rokk, cea care a fost zeița cinematografiei naziste. Dosare recent desecretizate au dezvăluit, însă, că Marika juca dublu: a fost un fel de Mata Hari a Moscovei în Berlinul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Marika 763x1024 jpg jpeg

Extrem de impresionat de ea, Hitler îi trimitea flori în 1940, declarând-o actriţa lui preferată de film. Iar ea îi răspundea printr-un bilet expus acum la muzeul filmului din Berlin. Între cei doi n-a fost, însă, niciodată mai mult, fiindcă Marika era amanta mâinii drepte a lui Hitler, Joseph Goebbels. El a şi ridicat-o din obscuritate în anii 30, transformând-o într-un fel de răspuns al Germaniei pentru frumuseţile Hollywoodului Rita Hayworth şi Betty Grable. Ce nu ştia, însă, Goebbels a fost că Marika fusese recrutată să fie spion sovietic de către managerul ei Heinz Hoffmeister. Ulterior, aceasta s-a căsătorit cu regizorul Georg Jacoby, despre care se crede că, de asemenea, ar fi fost spion KGB. Din aceleaşi dosare s-a mai aflat că Marika era membră a cercului rus de spionaj Krona, care a obţinut planurile Germaniei pentru Operaţiunea Barbarossa – numele de cod pentru declanşarea cruciadei naziste în Răsărit şi Bătălia de la Kursk.

Citeşte continuarea AICI