"Furia" eroilor anonimi şi alte filme jpeg

"Furia" eroilor anonimi şi alte filme

Filmul „Furia:Eroi anonimi” este unul dintre cele mai reuşite filme despre război din ultimii 30 de ani, apreciază presa internaţională. Un film în regia lui David Ayer, care surprinde ultimele zgomote ale unui război lung şi dureros.

Este primăvara anului 1945. În Europa, Aliaţii se pregătesc să dea lovitura de graţie Germaniei Naziste. Sergentul american Don „Wardaddy” Collier (Brad Pitt) – un soldat călit prin foc şi sabie în vremea războiului – se află la comanda unui tanc Sherman, pe care l-a botezat sugestiv „Furia”. Împreună cu echipajul său, format din Boyd „Bible” Swan (Shia LaBeouf), Grady „Coon-Ass” Travis (Jon Bernthal) şi Trini „Gordo” Garcia (Michael Peña), Warddady este trimis în spatele liniilor inamice, într-o misiune riscantă, de care depinde soarta întregului război. Se dezvoltă de aici o experienţă cinematografică plină de adrenalină, ce reuşeşte să redea fidel atmosfera de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Furia:eroi anonimi” este un film inspirat din fapte reale care spune mai mult decât povestea războiului;vorbeşte despre traumele fizice şi psihice ale soldaţilor aflaţi pe front, despre costul câştigării unui război şi despre curajul de a schimba cursul istoriei. Pelicula se află deja în cinematografele din toată ţara.

Vikingii din lumina reflectoarelor

vikingi jpg jpeg

O nouă poveste a vikingilor a intrat luna aceasta în cinematografele din România. În regia lui Claudio Fäh, „Saga vikingilor” urmăreşte aventurile unui grup de războinici vikingi, eşuat pe un tărâm neprietenos în urma unei furtuni teribile, ce se îndreaptă înspre Britania, cu intenţia de a prăda. Călătoria se dovedeşte a fi, de fapt, o cursă pe viaţă şi pe moarte, în care neînfricaţii luptători sunt nevoiţi să se confrunte cu un inamic redutabil. Un film cu Johan Hegg, Ryan Kwanten, Darrell D’Silva şi Charlie Murphy, singura prezenţă feminină.

Exodul biblic, regizat la Hollywood

gods jpg jpeg

Cel mai recent film al lui Ridley Scott, „Exodul:Zei şi regi”, pune în scenă unul dintre cele mai faimoase pasaje ale Vechiului Testament:exodul evreilor din Egipt şi drumul spre Pământul Făgăduinţei. Moise (Christian Bale) se ridică împotriva fratelui său, marele faraon Ramses (Joel Edgerton), şi îşi călăuzeşte poporul prin deşert, inspirat şi protejat de Dumnezeu. Pericolele sunt multe şi mari, dar nici Moise nu se dovedeşte a fi uşor de intimidat. Filmul are premiera în România pe 12 decembrie.