FOTO Eroinele filmelor de legendă, exemple ale frumuseții jpeg

FOTO Eroinele filmelor de legendă, exemple ale frumuseții

De un secol încoace, am avut norocul de-a admira femei puternice, frumoase și unice, în drumul lor spre celebritate. Rolurile lor în filme de referință le-au consacrat pe fiecare în parte, cu atuurile lor. Sunt exemple ale feminismului și mentori ai eleganței și-a seducției feminine. Să ne-amintim de aerul cool al lui Grace Kelly, de jovialitatea micii Audrey Hepburn, de senzualitatea lui Lauren Bacall sau de statura curajoasă a lui Joan Crawford. Câte dintre voi nu v-ați dorit sex-appealul lui Marilyn Monroe sau inocența de neclintit a lui Audrey?

Într-un fel, moștenirea pe care au lăsat-o în urmă e dedicată femeilor care luptă să ajungă în marile orașe ale lumii, care nu încetează să viseze și care au nevoie doar de puțină șlefuire pentru a se face remarcate.

Iată o parte dintre aceste eroine ale feminității și stilului, ale filmelor vechi și-ale femeilor puternice de astăzi!

Marlene Dietrich

Cântăreața de cabaret ce emana un farmec aparte chiar și-mbrăcată masculin, în smoching. O perpetuă ființă în schimbare, care s-a reinventat de-a lungul timpului, datorită lookului exotic, vocii sale pregnante și talentului actoricesc. Astfel, a devenit una dintre cel mai bine plătite actrițe ale tuturor timpurilor, consacrată pentru alura androgină, provocată de vestimentația masculină.

Marilyn Monroe

Nici nu are rost să povestim pentru ce e recunoscută diva. Pe scurt, este simbolul suprem al formelor voluptuoase ce întărâtă imaginația bărbaților de pretutindeni. Blonda care stârnește și acum scandaluri la Casa Albă, post-mortem, datorită istoricului său sexual cu bărbați importanți ai vremii trecute, este opusul altei eroine legendare, Audrey Hepbrun.

Audrey Hepburn

Visătoarea Audrey este marcă a feminității clasice. Cu imaginea sa de copilă, dar cu un talent ascuțit în actorie și dans (a luat lecții de balet), ea a fost apreciată și pentru inteligență, șarm și compasiune – a lăsat cariera, în final, de dragul familiei și-a acțiunilor umanitare. “Mă gândesc că, poate, cu timpul, în loc să existe o politizare a ajutoarelor umanitare, să existe o umanizare a politicilor”, spunea ea. Noi încă mai așteptăm…

Citește continuarea AICI