Festivalul Cetăţilor Dacice vă aşteaptă la mijlocul lunii iulie jpeg

Festivalul Cetăţilor Dacice vă aşteaptă la mijlocul lunii iulie

Festivalul Cetăţilor Dacice se desfăşoară pe parcursul a două zile, 14 – 15 iulie 2012, la Cetatea de Baltă, judeţul Alba.

Povestea Festivalului Cetăților Dacicea început în anul 2006, la inițiativa Consiliului Judeţean Alba,   un eveniment cultural-sportiv prin care se doreşte punerea în valoare a tradiţiilor moştenite de la strămoşii noştri, a vestigiilor dacice existente pe teritoriul judeţului Alba.

Echipe de feciori din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se întrec în probe pline de culoare şi umor, denumite „Întrecerile Dacice”, pentru câştigarea dreptului de a găzdui următoarea ediţie a festivalului.

Ziua de sâmbătă cuprinde concerte, foc de tabără, târg de meşteri populari,  proiecţii de film, expoziţii de arheologie, demonstraţii de powerlifting ale Clubului Zamolxis din Alba Iulia, parada motocicliştilor de la Apulum Bikers şi Dac Motors.

Programul zilei de duminică cuprinde „Întrecerile Dacice”, cascadorii ecvestre susţinute de Filimon Iordache, Georgiana Neselan, Cornel Lucian, Bogdan Lucian, George Niţulescu,  lupte de gladiatori – Virtus Antiqua –,  între daci şi romani – Asociaţia Terra Dacica Aeterna, spectacol folcloric.

Click aici pentru mai multe informatii