Era "spaima cârciumarilor"! Cum îşi premedita crimele faimosul bandit care a îngrozit Bucureştii în perioada domniei lui Carol I jpeg

Era "spaima cârciumarilor"! Cum îşi premedita crimele faimosul bandit care a îngrozit Bucureştii în perioada domniei lui Carol I

Primavara lui 1899. Scena politica de la Bucuresti era in clocot. Guvernul liberal al lui Dimitrie Sturdza avea zilele numerate sub avalansa de critici declansata de conservatori. Mai mult, Capitala era ca un butoi cu pulbere care risca sa explodeze in fiecare moment din cauza miscarilor violente de strada indreptate impotriva regimului.

In acest context, Politia, a carei credibilitate era extrem de scazuta, se confrunta cu faradelegile savarsite de “spaima carciumarilor”. Era banditul fara chip, care ii jefuia si ucidea pe proprietarii de birturi. Nimeni nu avea niciun indiciu despre criminalul in serie care actiona, de fiecare data, dupa acelasi tipar.

Ani in sir povestea lui a fost tinuta ascunsa si abia, dupa aproape cinci decenii, avea sa fie dezvaluita. In 1946, ziaristii de la “Gazeta municipala” l-au descoperit pe politistul care participase la capturarea faimosului bandit.

Citeste continuarea articolului aici