Dezbatere Historia, de la ora 11 00: când şi cum ne unim cu Republica Moldova? Unirea, noul proiect de ţară al României jpeg

Dezbatere Historia, de la ora 11.00: când şi cum ne unim cu Republica Moldova? Unirea, noul proiect de ţară al României

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția

Analistul militar Ion Petrescu, directorul INSCOP Remus Ştefureac şi editorul Historia Ciprian Plăiaşu discută, de la ora 11.00, despre cât de realist este proiectul Unirii Republicii Moldova cu România, în cadrul dezbaterii Historia de la Adevărul Live, moderată de Ion M. Ioniţă.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live.

Preşedintele Traian Băsescu a declaratcă Unirea cu Republica Moldova ar trebui să devină noul proiect de ţară  al României, după ce integrarea în NATO şi în UE au fost realizate. 

Condiţia esenţială a acestui proces ar fi ca cetăţenii Republicii Moldova să-şi dorească Unirea, aşa cum majoritatea românească o face, conformultimului sondaj Adevărul-INSCOP

Cât de realist este proiectul Unirii şi în ce orizont de timp s-ar putea realiza? Care sunt principalele obstacole?  Cât de mult ar costa un asemenea proces, dacă ţinem cont de experienţa germană? Cum va afecta momentul Vilniusevoluţia Republicii Moldovaîn contextul refuzului Ucrainei de a semna Acordul de asociere la UE?

Răspund la aceste întrebări şi la întrebările dumneavoastră, pe care le aşteptăm pe adevarul.ro, analistul militar Ion Petrescu, Remus Ştefureac director INSCOP, editorul Historia Ciprian Plăiaşu, în cadrul unei dezbateri Historia moderate de Ion M.Ioniţă.