Destin de poveste! Primele destăinuiri din viața controversatei Barbra Streisand! jpeg

Destin de poveste! Primele destăinuiri din viața controversatei Barbra Streisand!

📁 Biografii
Autor: ok magazine

Poate cea mai bună descriere a experienţei de-a lucra cu Barbra Streisand îi aparţine textierului Paul Williams, cu care vedeta a colaborat la mai multe cântece. „E ca şi cum ai lua un picnic la capătul unei piste de avioane!“ Este genială, te duce în al nouălea cer, dar şi mult prea dificilă, stresantă şi enervant de perfecţionistă pentru mulţi.

La o noapte de filmări în New York, când echipa era în mare întârziere, Barbra, care se afla în postura de regizor, a observat la un moment dat o lumină ciudată care-i deranja cadrul şi a ţipat la asistentul ei:„De unde dracu’ vine lumina aia?“ „E ora 5.30. Cred că a răsărit soarele!“, i s-a răspuns. „Nu-mi pasă, dă jos soarele, că trebuie să filmez aici!“ Nu degeaba a fost poreclită mama tuturor divelor sau regina divelor. De la petalele de trandafir în apa WC-ului, cele peste 100 de prosoape numai în culoarea piersicii şi „n“ lămpi doar de la anumiţi designeri, care să se regăsească în aparta­mentul ei în turnee, până la cerinţe de genul celei adresate staff-ului de la MGM Grand Hotel din Las Vegas – să intre în camera sa doar cu spatele şi să iasă fără să întoarcă capul – Babs e recunoscută pen­tru pretenţiile ei exagerate. Replica sa? „Termenii de fiţe şi pretenţii nu prea-i aud în legătură cu un bărbat. E un dublu standard aici. Despre un el s-ar spune că e excentric. La fel cum un bărbat e perfec­ţionist, în vreme ce o femeie are toane şi nu e mulţumită niciodată! Un bărbat e autoritar, o femeie e isterică, în schimb!“

barbara streisand jpg jpeg

Şi ce înseamnă, până la urmă, aceste toane, când vorbim de una dintre cele mai de succes femei din toate timpurile? Este actriţă, cântăreaţă, scenaristă, producătoare de film şi regizoare, având două Oscaruri, zece Grammy-uri, cinci Emmy-uri, un Tony şi 11 Globuri de Aur, pe lângă cele 30 de discuri de platină pentru cele peste 70 de milioane de albume vândute doar în America. În în­treaga lume, a vândut peste 250 de milioane! Şi nu se opreşte aici. Toamna trecută a lansat Partners, care a intrat direct pe locul 1 în Topul Billboard – un album în care face duete cu voci ca Michael Bublé, Stevie Wonder, Billy Joel, Andrea Bocelli, John Legend şi chiar Jason Gould, fiul ei din căsnicia cu Elliott Gould, care i-a moş­tenit personalitatea multitalentată. Sunt cântece care au însemnat ceva de-a lungul carierei sale. Nu lipseşte nici vocea lui Elvis Pre­sley, Regele marcându-i cariera mai degrabă prin… absenţă! „L-am cunoscut în 1969, când a venit în culise să mă vadă. Eu îmi făceam manichiura. Dar m-a intimidat atât de tare, încât n-am ştiut ce să fac. Nu l-am putut privi în ochi. Îmi amintesc că nu-mi puteam des­prinde privirea de la centura lui strălucitoare…“ Câţiva ani mai târ­ziu, şi l-a dorit partener în pelicula în care juca şi o şi producea,  A Star Is Born. „A fost primul om la care m-am gândit. Se îngrăşase, nu mai era în mare formă, aşa că am zburat până la Las Vegas ca să-i fac propunerea. A fost de acord, dar managerul lui, Colonelul, nu l-a lăsat…“ E de înţeles acum de ce Babs a simţit nevoia unui duet pe piesa Love Me Tender.

Continuarea articolului aici