Descoperire extraordinară făcută în Egipt  Arheologii au găsit număr record de mumii jpeg

Descoperire extraordinară făcută în Egipt. Arheologii au găsit număr record de mumii

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția

Arheologii egipteni au descoperit o catacombă subterană care conţine mai multe coridoare, iar în acestea s-au găsit aceste mumii. Catacomba face parte dintr-un cimitir antic din situl Tuna el-Gebel din Egipt. Deşi arheologii de la Universitatea din Cairo au excavat în această zonă timp de 80 de ani, coridoarele au rămas nedescoperite din cauza intrării extrem de înguste, scrie Live Science. 

Mohamed Salah bn Mohamed Ahmed El-Kholy, un profesor de la Universitatea din Cairo, a precizat că datorită prezenţelor monedelor în această zonă, care au apărut acum aproximativ 2.500 de ani în Egipt, mumiile au cel mult această vârstă. Probabil acestea datează de când Egiptul a fost cucerit de Alexandru cel Mare sau chiar mai târziu, când Egiptul era condus de romani. 

Mumiile au fost conservate, ele aparțin cel mai probabil oficialilor și preoților. Situl funerar, descoperit la opt metri sub pământ în Minya, o provincie aflată la aproximativ 250 km sud de Cairo, conținea sarcofage de calcar și argilă, sicrie de animale și papirus.

Arheologii au descoperit 17 mumii, iar Ministrul de Antichităţi egiptean le descrie ca fiind o descoperire fără precedent, notează AFP.