De ce să ținem cont când cumpărăm un aspirator vertical? jpeg

De ce să ținem cont când cumpărăm un aspirator vertical?

Autor: advertorial

După nebunia pentru aspiratoarele robot, acum a venit rândul aspiratoarelor verticale fără fir. Sunt pe piață de mai bine de un deceniu, dar fie autonomia scăzută a bateriilor, fie puterea redusă, au făcut să nu devină până de curând alegeri foarte populare. Astăzi lucrurile s-au schimbat, odată cu optimizarea materialelor, a bateriilor cu litiu și a tehnologiei ciclonice, care permite o putere mare de aspirație fără a fi nevoie de un motor cu volum și greutate mare.

În acest fel, au cucerit piețele occidentale datorită ușurinței lor de manipulare, volumului lor redus, care le permite să fie depozitate în orice spațiu și, mai ales, prin absența cablurilor. A scăpa cu precizie de o sursă de alimentare fixă ​​este ceea ce le-a făcut să fie foarte căutate, la fel ca aspiratoarele robot. 

De fapt, ambele tehnologii se completează reciproc, deoarece aspiratorul vertical fără fir nu este destinat să înlocuiască un aspirator convențional, cel puțin nu pe zone mari, deși poate fi utilizat și așa, dacă este încărcat între sarcini. Funcția sa este mai mult de a îndepărta murdăria și praful la final, după munca anterioară a unui aspirator robot, de exemplu, sau de a se concentra pe spații specifice și greu accesibile.

Tocmai, datorită acestei caracteristici, în principiu complementare altor tehnologii, este convenabil să privim cu atenție factorii care îl definesc atunci când alegem un aspirator vertical, deoarece modelele care pot fi cu adevărat utile nu sunt tocmai ieftine/ Este mai bine să fim siguri că vom face alegerea corectă și nu vom regreta cheltuiala făcută ulterior. Iată câțiva factori de luat în considerare atunci când alegeți un aparat vertical fără cablu.

1. Autonomie

S-a îmbunătățit mult în ultimul deceniu, iar modelele de vârf ajung la 30 de minute în modul „turbo” și pot fi extinse la 45 de minute în modul „putere medie”. Dar există și modele pe piață care sunt o glumă și care nu depășesc cinci minute la putere maximă, necesitând o încărcare aproape imediată. Este obligatoriu, deci, să ținem cont de acest aspect înainte de a cumpăra un aspirator vertical cu acumulatori.

2. Puterea

Acestea fiind spuse, este convenabil să ne asigurăm că acestea nu ne „păcălesc”, adică să obținm autonomie în schimbul unei puteri reduse. Un model care rezistă foarte bine în timpul aspirării ne este de puțin folos dacă nu este capabil să funcționeze bine pe covoare sau canapele sau să aspire covoare, de exemplu. Să ne asigurăm că puterea expusă este suficientă pentru aceste scopuri.

În acest scop, tehnologia care arată cea mai bună performanță este cea ciclonică, unde se realizează un vid cu un tambur care se rotește pe o axă verticală, forțând aerul să genereze un fel de ciclon de aspirație. Principalul său avantaj este că oferă putere fără a fi nevoie să mărească volumul motorului.

3. Ușurința de a curăța filtrele

Următorul aspect pe care trebuie să-l privim: filtrele. La aceste modele, mai ales dacă nu folosesc saci de hârtie, filtrele sunt primele care opresc murdăria. De obicei nu sunt filtre HEPA foarte mari, pentru a evita scăderea puterii de aspirație. Acestea ar trebui să fie ușor de îndepărtat pentru o spălare și uscare fără probleme, astfel încât să fie curate. Acestea trebuie să poată fi montate din nou și, dacă vine un moment în care își pierd eficiența, trebuie să existe piese de schimb disponibile pe piață.

4. Greutate

Odată ce primii trei factori au fost verificați în favoarea noastră, apare problema practică: greutatea. Nu există doar una, pentru că fiecare persoană are o forță diferită, dar un aspirator vertical trebuie să fie ușor și simplu de utilizat, pentru a nu ne obosi brațul și pentru a nu risca accidente. O greutate optimă este cea care se învârte în jur a trei kilograme maximum.

5. Versatilitatea accesoriilor sale

Interesant este că un aspirator vertical servește atât ca aspirator normal, cât și ca aspirator dee mână pentru colțuri, pentru bucătărie sau față de masă; sau pentru păr de câine și de pisică pe canapea, în mașină etc. Pentru aceasta, trebuie să fie foarte versatil și modular, bazat pe diferite accesorii care pot fi ușor asamblate și dezasamblate. Să nu ne mulțumim cu un model care poate funcționa doar ca un aspirator stick.

6. Sisteme de ancorare

În plus, se recomandă ca aparatul să aibă un sistem de ancorare pe pereți sau podea, astfel încât să se potrivească estetic și să nu constituie un obstacol sau un risc de cădere la pământ.

7. Viteza de încărcare

De obicei, atunci când sunt aproape descărcate, sunt „leneșe”. Motivul este că, la fel ca în toate bateriile cu litiu, căldura le scurtează durata de viață; ergo ar trebui să fie încărcate fără a se încălzi. Dar tehnologiile avansează și există baterii care se încarcă mai eficient, fără a se încălzi, iar aspiratorul este pregătit din nou de treabă mai repede.