Cum te ajută contul de client online pe platforma furnizorului de curent electric și gaze naturale? jpeg

Cum te ajută contul de client online pe platforma furnizorului de curent electric și gaze naturale?

Autor: advertorial

Tot mai mulți furnizori de energie electică și gaze naturale investesc în digitalizare și oferă clienților acces la conturi online dedicate, unde aceștia își pot administra practic relația cu furnizorul lor. Sistemul a fost popularizat cel mai mult de către operatorii de telefonie mobilă, care oferă de foarte mulți ani astfel de platforme online. Evident, toate serviciile de acest gen sunt puse la dispoziția clienților în mod 100% gratuit. Clienții au nevoie doar de dispozitive proprii conectate la internet.

De ce este atât de folositor un astfel de cont online? 

Înainte de toate, trebuie să precizăm că un cont online pe platforma furnizorului de curent electric / gaze naturale se face foarte simplu, folosind datele de identificare. Ulterior, autentificarea se face pe bază de user / adresa de email și parolă setată de client (care poate fi schimbată oricând de acesta). Dacă sunt folosite dispozitive proprii, se pot salva datele în browser, pentru conectare imediată de fiecare dată.

Cu ajutorul contului de client online pe platforma furnizorului de curent electric și gaze naturale se pot vizualiza oricând facturile emise, precum și plățile deja realizate (prin orice metodă). Când ai nevoie să consulți sau să descarci ori chiar să printezi o factură, o poți face extrem de simplu. Ai mereu la îndemână astfel de informații. Foarte util este faptul că poți plăti instant, cu cardul, orice factură emisă. Plățile online se fac printr-un sistem securizat, deci sunt 100% sigure. 

Este de ajuns să selectezi facturile pe care dorești să le plătești, să introduci datele cardului și să confirmi tranzacția. Plata va fi operată imediat și va fi vizibilă în contul online. Eviți eventuale probleme cu plăți prin terți, plăți care pot întârzia, care se pot confirma eronat, care necesită cash sau cel puțin timp și efort suplimentar... Online, totul este simplu, rapid, eficient.

Un alt avantaj major în a utiliza contul de client online pe platforma furnizorului de curent electric și gaze naturale vizează o particularitate a unei astfel de colaborări. A administra serviciul de energie electrica online și serviciul de gaze naturale online înseamnă inclusiv a transmite spre furnizor, prin internet, indexul lunar cu privire la consum. Este mult mai simplu să introduci aceste date în contul de client, în fiecare lună, pentru ca facturile să reflecte consumul real de curent electric și respectiv de gaze naturale. 

În loc să trimiți aceste date prin alte metode mai complicate (care necesită identificarea datelor de client), prin prisma contului online de pe platforma furnizorului doar te autentifici simplu și apoi introduci indexul de consum în secțiunea dedicată. Mai mult decât atât, oricând poți compara datele cu privire la consumul pe o perioadă anterioară. Astfel, vezi nu doar valorile facturilor emise până acum, ci și modul în care a variat consumul tău de energie electrică și gaze naturale

Nu uita că legislația actuală permite oricând transferul la un alt furnizor de curent electric / gaze naturale. Caută cele mai bune oferte din piață, dar dincolo de prețuri acordă atenție și unor astfel de aspecte, precum existența unui sistem de cont online performant, pus la dispoziția clienților.