Cum să înțelegi mai bine simbolurile și programele speciale ale mașinii tale de spălat rufe jpeg

Cum să înțelegi mai bine simbolurile și programele speciale ale mașinii tale de spălat rufe

Autor: advertorial

Mașina de spălat rufe a sosit în casele noastre pentru a ne scuti de munca grea și de spălarea rufelor manual. Până la inventarea mașinii de spălat, rufele trebuiau spălate cu efort, frecat și folosirea de scânduri de spălat sau de spălătorii publice, indiferent dacă era iarnă sau vară, dacă era frig sau nu. Mașinile de spălat moderne au adus sfârșitul tuturor acestor lucruri. La atingerea unui buton, aparatul acesta electrocasnic se ocupă de tot: clătire, spumare, spălare și chiar centrifugare.

Totuși, fiecare progres are un preț și în acest caz mașina de spălat rufe aduce cu sine o mare provocare: înțelegerea meniurilor sale., toate opțiunile sale și toate programele ca sa nu ajungi cu pantaloni cu doua marimi mai mici sau pulovere din lână de marimea unei papusi.

Simbolurile de pe mașina de spălat rufe

Fie că sunt pe butoane rotative, pe ecrane digitale sau tactile, înțelegerea meniurilor mașinilor de spălat și a simbolurilor sale este pentru cei care nu au experiență în această muncă de zi cu zi ceva asemănător cu ceea ce ar fi trebuit să însemne descoperirea primele hieroglife egiptene înainte de a le cunoaște semnificația și corespondența.

Aceste aparate sunt pregătite pentru a aplica diferite cicluri de spălare în funcție de tipul de îmbrăcăminte și țesături. Acestea includ și programe cu durate diferite de timp pentru a obține o curățare mai accentuată în cazul articolelor de îmbrăcăminte foarte murdare.

Programe speciale

- Articole de îmbrăcăminte delicate: recomandate pentru țesături foarte speciale precum mătasea, pentru ca acestea să nu ajungă în stare proastă. Temperatura de spălare este redusă și se aplică o viteză de centrifugare mai mică. Folosește acest program dacă nu știi exact din ce țesătură este haina pe care vrei să o cureți. Așa nu riști nimic.

- Rapid sau expres: conceput pentru viața agitată și hainele de zi cu zi care cu greu se pot numi murdare. Puteți avea rufele gata în timp de 20-30 de minute.

- Sintetice, bumbac sau lână: Aici trebuie să verificați eticheta hainei (în mod normal, simbolurile vor coincide cu cele ale mașinii de spălat, din fericire). În funcție de faptul că sunt din bumbac, sintetice sau din lână, fiecare rufă va fi spălată într-un mod foarte diferit. În cazul bumbacului, hainele sunt mai rezistente decât cele din lână, care au tendința de a se micșora. Prin urmare, centrifugarea și temperatura se autoreglează în funcție de selecția meniului.

- Programe speciale pentru îmbrăcăminte închisă la culoare sau sport: Aici este important ca îmbrăcămintea închisă la culoare să nu-și piardă culoarea (ai grijă să nu le amesteci cu rufele albe). Pentru a face acest lucru, mașina de spălat va regla ciclul de spălare cu o cantitate mare de apă și le va clăti foarte bine la o temperatură ridicată. Pe de alta parte, hainele sport vor fi spalate maxim 30 de minute pentru a nu se uza prea mult.

- Prespălare: Este unul dintre secretele pentru a preveni mirosul de umiditate a rufelor tale. Acest program este potrivit pentru atunci când nu doriți să programați mașina de spălat. Vă permite să începeți spălarea și să lăsați tamburul plin cu apă. În acest fel hainele nu vor mirosi și dacă există pete încăpățânate, acestea pot fi îndepărtate mai repede când termini ciclul de spălare.

- Antialergice și haine pentru copii sau bebeluși: mașina de spălat poate deveni și un instrument pentru a ucide acarienii și alergenii. Acest meniu setează spălarea la temperatură înaltă. În acest fel se realizează o dezinfecție totală. Aveți grijă cu acest program la țesăturile care nu pot fi spălate cu apă fierbinte.

Manualul mașinii de spălat rufe: piatra de încercare

De parcă nu ar fi suficient de greu să înțelegem fiecare dintre aceste programe, fiecare producător tinde să modifice ușor iconografia fiecărui meniu și fiecărei opțiuni de spălare din aparatele sale. Sfatul pe care trebuie să-l aplicați pentru a vă asigura că profitați la maximum de toate posibilitățile mașinii dvs. de spălat rufe este să citiți cu atenție manualul de instrucțiuni care vine cu ea. Unii producători au mici grafice care rezumă fiecare dintre meniuri.

După câteva săptămâni, te vei familiariza cu ele și mașina de spălat nu va mai avea secrete pentru tine. Vei afla astfel că, spre deosebire de ceea ce ai putea crede, mașina de spălat rufe nu este concepută doar pentru îmbrăcăminte, cearșafuri, prosoape, perdele și alte articole textile de casă, deoarece poți adăuga și alte elemente care ți se pot părea neplauzibile, precum pernele, jucăriile de pluș, perdele din plastic sau covorașe auto. Totuși, trebuie avut in vedere ca acestea, fiind obiecte delicate, este necesar sa urmam instructiuni foarte clare pentru a nu deteriora ceea ce punem in interiorul aparatului sau, cu atat mai putin, masina de spalat rufe in sine, care este un element deja scump.