Cum arată topul celor mai inteligenți oameni din istorie jpeg

Cum arată topul celor mai inteligenți oameni din istorie

Autor: advertorial

Americanii de la Business Insider au publicat un top al celor mai deștepți oameni din istorie, bazat pe un studiu făcut de inginerul Libb Thims.

Acesta nu s-a folosit doar de rezultatele testelor IQ, ci a analizat și felul în care și-au folosit aptitudinele în zonele în care activau, iar topul a fost ulterior publicat de Business Insider.

Iată cum arată rezultatele:

1. Johann Goethe - A trăit între 1749 și 1832 și, pe lângă faptul că a fost un poet de succes, s-a remarcat și ca ilustru gânditor și om de știință. Goethe este considerat a fi una dintre cele mai marcante personalități ale culturii universale, iar printre preocupările sale au fost înțelegerea științei și a mediului înconjurător. De altfel, el descria chimia ca fiind "o știință ce va avea o influență imensă și amplă aplicare asupra vieții". IQ-ul său era estimat între 210 și 225, iar Einstein a spus despre el că "a fost ultimul om de pe pământ care știa totul".

2. Albert Einstein - Celebra formulă E = mc la pătrat și Teoria Relativității sunt doar două dintre moștenirile pe care Einstein ni le-a lăsat. Dar el a avut contribuții majore și la teoria capilarității, a explicat mișcarea browniană a moleculelor și a avut numeroase descoperiri în cosmologia relativistă. Geniul său era arhicunoscut încă din acele vremuri, astfel că avea un IQ estimat între 205 și 225. Tocmai din acest motiv, după moartea sa creierul a fost analizat cu atenție de oamenii de știință, existând chiar persoane donice să îl cloneze. Respectul pe care omenirea i-l poartă lui Einstein poate fi observat cu ușurință și în zilele noastre. Sunt 14 filme biografice lansate, s-au scris zeci de cărți, ba chiar există și un slot, denumit Einstein Eureka Moments, în care simboluri sunt chipul savantului, eprubete și alte obiecte din munca sa.

3. Leonardo da Vinci - A avut un IQ estimat între 180 și 220 și este unul dintre oamenii care și-a pus amprenta în perioada renascentistă. El a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, matematician, inventator, anatomist, cartograf, scriitor și geolog. Totuși, în istorie a rămas mai degrabă deoarece este cel mai cunoscut om din perioada renascentistă. În plus, este și autorul celui mai celebru tablou din istorie, Mona Lisa. Totuși, da Vinci are și câteva invenții celebre. Spre exemplu, el a proiectat un sistem mobil de baricade, care a protejat orașul Veneția de atacurile inamicilor. A avut o pasiune aparte și către obiectele capabile să zboare și a avut invenții și în acest domeniu, dar multe din ideile sale au fost duse la bun sfârșit după moartea sa.

Personalitatea lui Leonardo da Vinci este prezentată în foarte multe documentare, show-uri de televiziune, filme de box-office, chiar și în industria de divertisment online. Astfel, in cazinourile online regasim numeroase jocuri de păcănele inspirate din viața si activitatea acestuia.

4. Isaac Newton - Avea un IQ estimat între 190 și 200, iar în istorie este cunoscut prin faptul că a revoluționat matematica și mecanica. În plus, legea atracției universale îi aparține. Totodată, el a creat și formula pentru calculul diferențial și cel integral, ajutat de Gottfried Wilhelm von Liebniz. Isaac Newton a murit în 1727 la vârstă de 84 de ani și este unul dintre cei mai apreciați savanți din istorie.

5. James Maxwell - A rămas în istorie pentru că a formulat teoria radiațiilor electromagnetice. James Maxwell este unul dintre cei mai apreciați fizicieni și matematicieni și a avut un IQ estimat între 190 și 205. În plus, a fost lăudat deseori de Albert Einstein, fiind omul care a făcut o punte de legătură către epoca fizicii moderne. Și lui i-au fost recunoscute merite în domenii precum mecanică cuantică și teoria relativității.

În top 10 se mai află Rudolf Clausius (locul 6), Nicolaus Copernicus (locul 7), Gottfried Leibniz (locul 8), William Sidis (locul 9), Thomas Young (locul 10).