Cum arată personalităţile internaţionale în fotografiile din paşaport jpeg

Cum arată personalităţile internaţionale în fotografiile din paşaport

Regulile pentru pozele de tip paşaport nu lasă loc de prea multă imaginaţie în faţa aparatului de fotografiat. Spatele drept, privirea înainte, o mină serioasă, eventual un zâmbet abia schiţat, ipostaza trebuie respectată de toţi posesorii de paşaport, indiferent dacă sunt oameni obişnuiţi sau personalităţi internaţionale.

Fotografia de paşaport, cea din cartea de identitate sau poza din permisul de conducere se numără printre cele mai nereuşite portrete ale fiecăruia dintre noi. 

Puţini sunt cei mulţumiţi de felul în care arată în acest gen de fotografie, iar atunci când călătorim şi suntem nevoiţi să prezentăm paşaportul nu ne simţim tocmai confortabil sub privirea cercetătoare a persoanei care ne compară cu ceea ce vede în actul de identitate.

Publicaţia The Guardian a descoperit şi a publicat pozele din paşapoartele mai multor celebrităţi, printre care actriţele Marilyn Monroe şi Audrey Hepburn, cântăreaţa Withney Huston, omul de ştiinţă Albert Einstein, pugilistul Muhamad Ali, regizorul Alfred Hitchckok, cântăreaţa Janis Joplin, actorul Rock Hudson.

image

Marilyn Monroe arată ca o divă şi în paşaportul emis în anul 1954

image

Actriţa Audrey Hepburn, un zâmbet reţinut şi o atitudine princiară

image

Paşaportul american al celebrului boxer Muhammad Ali

image

Actriţa Katharine Hepburn pare că s-a distrat de minune pozând pentru un paşaport din 1960

image

Fotografia din paşaportul lui John F. Kennedy, fostul preşedinte american, alături de cea a frumoasei lui soţii, Jaqueline Bouvier Kennedy

image

Paşaportul scriitoarei britanice Virginia Woolf

image

„Maestrul suspansului“, regizorul Alfred Hitchcock, serios ca orice englez care se respectă

image

 Janis Joplin, legendara cântăreaţă şi compozitoare, relaxată în faţa camerei de fotografiat

image

Paşaportul emis în 1952 pe numele Roy Harold Fitzgerald dezvăluie identitatea unui celebru sex simbol „născut“ la Hollywood, Rock Hudson.

image

Cântăreaţa Whitney Huston, de nerecunoscut într-un paşaport din anul 1979