Cum a fost vitezomanul Hitler prins de radar jpeg

Cum a fost vitezomanul Hitler prins de radar

Cu doi ani şi jumătate înainte să devină cancelar al Germaniei, Adolf Hitler a fost amendat pentru că a circulat cu Mercedesul său cu o viteză mai mare cu 30 de kilometri faţă de viteza legală. După 80 de ani, date despre amenda pierdută au fost descoperită în arhivele germane.

S-a întâmplat pe 19 septembrie 1931, în apropierea oraşului Inglostadt. Adolf Hitler a fost surprins în timp ce mergea cu o viteză de 55, 3 km/h. Reprezenta aproape dublu faţă de viteza legală admisă la vremea respectivă, conform dailymail.co.uk. Hitler a parcurs 200 de metri în doar 13 secunde. Conform documentelor descoperite, viteza a fost determinată de doi poliţişti cu ajutorul a două cronometre.

De asemenea, acesştia au verificat şi număruld de pe placa de înmatriculare, II A – 19357, şi au constatat că propietarul maşinii era chiar Adolf Hitler.Hitler a negat că s-ar fi aflat la volan şi a spus că şoferul său Julius Schreck a condus cu acea viteză, în urma indicaţiilor sale. Asemănarea dintre Hitler şi şoferul său era izbitoare. Mai mult, Hitler a încercat să muşamalizeze incidentul.Se pare că istoria a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Hitler se grăbea. Incidentul a avut loc la o zi după ca nepoata sa vitregă, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis la Munchen. Acest eveniment l-a afectat foarte tare pe Hitler şi l-a dus într-o depresie profundă, conform declaraţiilor unor lideri nazişti.