Autor 425698 vizualizări


Audrey Hepburn este desemnată cea mai frumoasă femeie din toate timpurile. Actriţă cu mult har, un adevărat fashion icon şi o filantroapă preocupată de soarta copiilor Africii, Audrey este astăzi un simbol al eleganţei, frumuseţii şi graţiei desăvârşite. A inspirat numeroşi actori, regizori, creatori de modă şi simpli cetăţeni, în timp ce a reuşit să ajungă una dintre stelele Hollywood-ului.

Audrey Hepburn s-a născut pe 4 mai 1929, în Bruxelles, Belgia. Dar o mare parte din copilărie şi-a petrecut-o în Anglia, studiind la un pension de fete de aici. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a studiat la Conservatorul din Arnhem din Olanda. După ce naziştii au invadat ţara, Audrey şi mama sa au încercat din răsputeri să supravieţuiască. Chiar ajutat mişcarea de rezistenţă, prin livrarea de mesaje, conform unui articol publicat de „The New York Times”. În această perioadă a suferit de malnutriţie, ceea ce i-a cauzat şi alte probleme de sănătate – anemie acută şi probleme respiratorii.

După război, a continuat să îşi perfecţioneze talentul de a dansa. A studiat baletul în Amsterdam şi apoi la Londra. În 1948, Audrey Hepburn a debutat pe scenă în musicalul „High Button Shoes”, la Londra. Prima sa producţie hollywoodiană a fost filmul „Vacanţă la Roma”, apărut în 1953, unde deţine rolul principal, alături de Gregory Peck. Filmul a fost un succes, anunţând o carieră fabuloasă pentru tânara actriţă. Chiar cu acesta a câştigat şi Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Următoarele poze au fost realizate în perioada când era încă necunoscută lumii, în copilăria şi adolescenţa unei fete pe nume Audrey Hepburn.

Ella Van Heemstra alături de fiica ei, Audrey Hepburn, în 1929.

Audrey Hepburn alături de tatăl său, Joseph Victor Anthony Ruston in Linkebeek, în Belgia, în 1933 (stânga) şi 1934 (dreapta).

Audrey la vârsta de 5 ani.

Primul paşaport al lui Audrey, 1936.

Audrey pe plajă, în 1937, la vârsta de 8 ani.

Audrey în 1938.

Audrey în 1939. Fotografie realizată de Manon van Suchtelen.

Audrey Hepburn şi mama sa, în Arnhem, în timpul războiului (1942).

În copilărie, Audrey a studiat baletul. În timpul războiului, a participat într-o serie de spectacole caritabile pentru a ajuta rezistenţa olandeză. Fotografie din 1942.

Audrey Hepburn la vârsta de 12 ani, în prima sa şedinţă foto profesională. 14 aprilie 1942.

Audrey Hepburn, 27 noiembrie 1942.

Audrey la vârsta de 13 ani.

În timpul unui spectacol de dans, în Arnhem, în 1944.

Audrey fotografiată de Godfried de Groot în 1945.

Audrey se află pe calorifer, în planul secund, în studioul Soniei Gaskell, în
Zomerdijkstraat, în 1945.

În 1946, când Audrey avea 17 ani.

Audrey, la vârsta de 16 ani, la Conservatorul din Arnhem, 1946.

Alături de mama sa, baronesa Ella Van Heemstra, 1946.

Fotografia din paşaportul britanic, 1946.

În tinereţe, Audrey a lucrat ca model. Fotografie din 1946.

La audiţiile pentru spectacolul "High Button Shoes", Londra, 1948.

Alături de actorii ce fac parte din spectacolul "Petrecere de Crăciun", 1949.

La sosirea la Teatrul Cambridge, pentru repetiţiile piesei "Sauce Tartare", 1949. De la stânga la dreapta:Aud Johannsen, Nina Tarakanova, Audrey Hepburn şi Marlana.

Fotografiată pe acoperişul Teatrului Cambridge, Londra, 28 iunie 1949.

www.vintag.es