Conferinţa Maşina Timpului 6 la Palatul Suţu jpeg

Conferinţa Maşina Timpului 6 la Palatul Suţu

Cel de-al treilea an de conferinţe săptămânale laPalatul Suţueste deschis în ziua dejoi, 18 februarie 2016, ora 19:00, de conferinţa„Maşina Timpului 6" cu Cristian Radu.

Prea puțin vorbim despre ce era prin București înainte de „Micul Paris" și interbelicul după care se topesc mulți. Bucureștiul secolului XIX era doar un târg ceva mai mare împrăștiat pe niște dealuri, proaspăt ieșit de sub fanarioți, trecut prin răscoale și revoluții și devenit brusc Capitala Principatelor Unite. Explorăm un oraș în mare parte dispărut, dar care stă la baza orașului de azi. Mergem prin Capitala lui Cuza și a lui Carol I să vedem de unde ne tragem și cum au cunoscut stră-străbunicii noștri Bucureștiul, de la Dâmbovița necanalizată care inunda mahalalele la modernizarea aproape brutală de la finalul secolului XIX. Nu am mai mers atât de departe în trecut cu Mașina Timpului, așa că ține-te bine, avem drum lung de parcurs. București devine Bucurescĭ în 3... 2... 1...Prezintă Cristian Radu.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor MMB.Următoarele conferinţe de joi vor fi:25 februarie 2016 – „De la mahala la microraion. O incursiune în cartierul Balta Albă-Titan” cu Robert Stoiculescu3 martie 2016 – „Fotograful Aurel Bauh” cu Emanuel Bădescu 10 martie 2016 – „Bucureştiul arhitectului Ernest Doneaud” cu Oana Marinache