Conferința de la Yalta și consumul de alcool jpeg

Conferința de la Yalta și consumul de alcool

Alcoolul etilic a fost iubit de omenire din cele mai vechi timpuri și a fost chiar considerat o sursǎ de inspirație pentru oamenii de culturǎ. Cum lichidul dulceag aducea mari profituri cu costuri relativ mici, statele au trecut la un control strict al ȋncasǎrilor. Chiar dacǎ unii conducǎtori mai recomandau abstinența, pȃnǎ la urmǎ interesele financiare primau. Industria bǎuturilor dominǎ lumea și firul istoriei a fost ȋncurcat dupǎ cum au curs valurile de alcool.

Anul 1945 a fost marcat și de Conferința de la Yalta unde liderii SUA, URSS și Marii Britanii au decis soarta Europei și a lumii. Iosif Stalin a fost o gazdǎ perfectǎ și i-a servit pe ȋnalții oaspeți cu cele mai fine produse de care dispunea imperiul roșu. Ziua ȋncepea cu coniac, dar continua cu un amestec de vodcǎ și șampanie. Ultimele pahare erau de coniac. Toate cele trei mese ale zilei erau stropite din belșug cu alcool de cea mai bunǎ calitate. Tovarǎșul Stalin era deosebit de ospitalier cu ȋnalții invitați. Așa trebuie sǎ fie o gazdǎ adevǎratǎ. Fiul președintelui Roosevelt, Elliott , declara cǎ toți invitații erau praf dupǎ acest amestec de tǎrii cu adormitoarea șampanie. Nici nu și-au dat seama cȃnd au dat pe mȃinile cǎlǎilor sovietici Europa de Est. Mai grav.

L-au invitat pe Iosif Vissarionovici Stalin sǎ intre ȋn rǎzboi contra Japoniei și liderul de la Kremlin a fost de accord dupǎ ce ȋncetau ostilitǎțile ȋn Europa ȋmpotriva Germaniei . Armata Roșie era un instrument ideal pentru extinderea revoluției la nivel planetar și nu poți sǎ ratezi un astfel de prilej. Lumea capitalistǎ urma sǎ se restrȃngǎ masiv. Așa au apǎrut China și Coreea de Nord, state comuniste extreme de agresive și astǎzi. Iosif Vissarionovici Stalin a fost suficient de viclean pentru a avea ȋn pahar apǎ și un ceai ce imita coniacul .  

Liderii statelor democratice s-au trezit din euforia alcoolului destul de greu și au constatat gravitatea erorii sǎvȃrșite. A fost necesarǎ o continuǎ ȋnarmare cu armament extrem de scump și au fost necesare bombele nucleare pentru a se demonstra seriozitatea pregǎtirii militare. A mai fost salvatǎ doar o parte din China liberǎ, adicǎ insula Taiwan. Coreea de Sud a fost salvatǎ numai prin implicarea serioasǎ a forțelor americane ȋn perioada 1950 - 1953 . Bǎutura a decis soarta omenirii pȃnǎ ȋn prezent. Romȃnia a intrat sub dominația unor lideri pasionați de gustul alcoolului și poporul a suferit tot felul de experimente.

Au rǎmas ȋn istorie Petru Groza, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Mihail Sadoveanu și Nicolae Ceaușescu. Consecințele beției din februarie 1945, sunt vizibile și astǎzi prin ruinele uriașelor fabrici cu profil militar și prin pregǎtirile intensive ale statelor comuniste asiatice pentru rǎzboi la nivel planetar. Liderii de la Beijing au rǎmas tot la ideile staliniste rǎspȃndite dupǎ nenorocirea din 1945 și nu pot scǎpa de acest adevǎrat blestem.

Un pahar cu alcool ȋn plus era sǎ fie mai puternic decȃt toate armele occidentale la un loc. Drepturile omului au fost niște idei uitate prin licoarea finǎ.

Note:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol

https://en.wikipedia.org/wiki/Yalta_Conference

https://en.wikipedia.org/wiki/Elliott_Roosevelt

https://en.wikipedia.org/wiki/Yalta_Conference

https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Army

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Vissarionovici_Stalin

Victor Suvorov, Principiile spionajului, Polirom, Iași, 2016, p. 306/307.

https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War