Autor 1096 vizualizări


UPDATE:  Cei  cinci câştigători ssunt:

 

Mireanu BogdanMoldovan Paul OvidiuBadila AndreeaAndra NistorPICU MARIUS-ANDREI

Pe 2 Februarie 1943 se încheia una din marile bătălii ale celui de-al Doilea Război Mondial-cea de la Stalingrad. Pe câmpul de luptă şi-au găsit sfârşitul sute de mii de oameni, unii dintre acestia fiind soldaţi ai Armatei Române angrenate în conflict alături de trupele germane. Cei care sunt pasionati de acest eveniment stiu ca urmatoare carte pe care Historia şi Editura RAO o include în concursul nostru O ZI DIN ISTORIE! este una de referinta in tratarea acestui subiect-STALINGRAD, de Antony Beevor.

Câștigă cu Historia și Editura RAO(www.raobooks.com/) această carte remarcabilă distinsă cu numeroase premii internationale în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Câţi ani s-au împlinit anul acesta pe 2 februarie de la încheierea celei mai sângeroase bătălii din istorie, cea de la Stalingrad?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii STALINGRAD, a lui Antony Beever.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected]împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon).
Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 14 Februarie.

ATENTIE!Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Batalia de la Stalingrad a fost cea mai mare si mai sângeroasa batalie din istoria omenirii.

La Stalingrad au murit peste 3 milioane de soldati si civili.


Aceastã abordare clasicã a evenimentelor cunoscute drept ”punctul de cotiturã“ al celui de-al Doilea Rãzboi Mondial a devenit un bestseller international.

”Stalingradul lui Antony Beevor este o remarcabilã repovestire a unei saga. Beevor îmbinã felul în care soldatul întelege realitãtile razboiului cu tehnicile narative ale romancierului...

Este o carte care permite cititorului sã priveascã de aproape o bãtãlie.“
Orlando Figes, Sunday Telegraph

”M-am simtit ca si cum as fi citit un roman istoric clasic de proportiile epopeii Rãzboi si pace.“
Vitali Vitaliev, Guardian

”O superbã tapiserie de iarnã... se citeste la fel de usor ca un roman si nu ca o excelentã carte de istorie, ceea ce de fapt este.“
Dirk Bogarde, Daily Telegraph, Books of the year

Stalingrada fost distinsa cu Premiul Samuel Johnson pentru Istorie, Premiul Wolfson pentru Istorie si Premiul Hawthornden pentru Literatura