Autor 3666 vizualizări


Editura Corint şi Historia revin cu un nou concurs! De această dată punem la bătaie cartea „Războiul arabo-israelian 1948”, scrisă de Efraim Karsh.

Cartea tratează cauzele conflictului şi felul în care s-a desfăşurat acesta, în două etape distincte: luptele de gherilă dintre comunităţile arabă şi evreiască din Palestina aflată sub mandat britanic şi războiul convenţional dintre Statul Israel şi armatele arabe invadatoare. Volumul cuprinde, de asemenea, informaţii despre combatanţii celor două tabere şi scopurile lor, strategiile şi performanţele militare ale acestora. Nu în ultimul rand, autorul analizează motivele care au dus la succesul Israelului, în ciuda faptului că părea imposibil, şi la eşecul ţărilor arabe de a transforma superioritatea numerică şi militară într-o victorie pe câmpul de luptă.
Pentru a câştiga unul dintre cele 10 exemplare, iată paşii pe care trebuie să îi urmezi:
1.Răspunde corect la întrebarea „Care este principalul rezultat obţinut de către evrei pe data de 14 mai 1948?”
2. Trimite răspunsul pe adresa e-mail [email protected] împreună cu numele complet şi oraşul de domiciliu
3. Abonează-te la newsletterul historia.ro

Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi vineri, 27 iulie. Conform regulamentului, de la data publicării câştigătorii au la dispoziţie 60 de zile pentru a revendica premiul, trimiţând un email la adresa [email protected] sau sunând la numărul de telefon 0372.130.241


ATENTIE! Abonarea la newsletter în momentul tragerii la sorţi este obligatorie! Dacă nu sunteţi abonaţi la newsletter în momentul tragerii la sorţi, premiul se invalidează şi este extras un alt câştigător. Cei care sunt abonaţi mai vechi la newsletter participă automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie să îl mai facă este să trimită răspunsul pe email la întrebarea pusă de noi.

Citeşte aici regulamentul concursului