Cercetătorii ruşi au descoperit sânge în interiorul unui cadavru de mamut jpeg

Cercetătorii ruşi au descoperit sânge în interiorul unui cadavru de mamut

📁 Antichitate
Autor: Ganciu Ilie Iulian

Cercetătorii ruşi anunţă că au descoperit sânge în cadavrul unui mamut lânos, adăugând că descpoerirea rară le va sporii şansele de clonare a animalului preistoric.

O expediţie condusă de cercetătorii ruşi la începutul acestei luni, a descoperit cadavrul, bine păstrat, al unei female mamut, pe o insulă izolată din Oceanul Arctic.     

Semyon Grigoryev, liderul expediţiei, spune că anumalul a murit în jurul vârstei de 60 de ani, acum 10.000-15.000 de ani şi este pentru prima dată când o femelă matură este descoperită.Ceea ce a fost şi mai surprinzător, a fost faptul că cadavrul a fost atât de bine păstrat încât coţinea sânge şi tesut muscular.

, , Când am spart gheaţa de dedesubtul stomacului, sângele a început să curgă de acolo, era foarte închis la culoare”, Grigoryev, cercetător la Northeastern Federal University, Yakutsk.

, , Aceasta este cea mai uimitoare descoperire pe care am făcut-o. Cum a fost posibil ca sângele să rămână în stare lichidă? Iar ţesutul muscular este roşu, de culoarea cărnii proaspete”, a adăugat el.

Grigoryev spune că partea de jos a cadavrului a fost bine păstrată deoarece, la moarte, mamutul a căzut într-un bazin de apă, care mai târziu, a îngheţat. Despre partea de sus a corpului, incluzând spatele şi capul, se crede că a fost mâncată de prădători.

Descoperirea acestui cadavru, dă noi speranţe cercetărorilor în încercarea lor de a readuce la viaţă mamutul lânos.

Anul trecut, Northeastern Federal University a semnat un contract cu iniţiatorul Sooam Biotech Research Foundation, Hwang Woo-Suk, care în anul 2005 a clonat primul câine.