Cele mai stilate 9 femei din istorie: aventuri, trădări, crime png

Cele mai stilate 9 femei din istorie: aventuri, trădări, crime

Au tras sforile în politică, au furat soți, au scris cărți, au spulberat înțelegeri de pace și au arătat bine în timp ce făceau toate astea. Oh, cum ar fi arătat Facebook pe vremea lor! Ce comentarii, ce aluzii, ce războaie, ce imagini compromițătoare! E clar, paparazzi chiar ar fi avut de lucru, iar prin comparație, scena mondenă autohtonă ar fi fost complet neinteresantă, cu amantlâcurile ei cu tot.

Revista Harper’s Bazaar atrage atenția asupra unor femei care au scris istoria stilului, dar de care puțină lume mai știe în zilele noastre.

Diane de Poitiers (1499-1566)

image

Diane de Poitiers

A rămas în istorie ca amanta regelui Henric al II-lea al Franței, o amantă cu 20 de ani mai în vârstă, plină de farmec și foarte influentă. A fost pictată goală de către membrii școlii de la Fontainebleau, iar pasionatele de modă ar trebui să știe că rochiile încrustate cu perle și brățările din aur reprezentau semnătura ei de stil.

Marchiza Luisa Casati (1881-1957)

image

Luisa Casati

O italiancă excentrică de viță nobilă, recunoscută pentru conturul negru al ochilor, bijuteriile îndrăznețe, rochiile fluide și… un leopard ținut în lesă. Nu rareori apărea cu şerpi vii încolăciţi în jurul gâtului, purtaţi ca şi cum ar fi fost nişte şiraguri de perle. Cu 1, 80 m înălţime şi subţire, cu nişte cârlionţi roşii (pe care o dată i-a vopsit asemenea unor dungi de tigru), marchiza a colaborat cu cei mai importanţi creatori ai timpului și a inspirat, peste ani, brandul Marchesa.

Madame de Pompadour (1721-1764)

image

Madame de Pompadour

Amanta regelui Ludovic al XV-lea al Franței, frumoasă, cu gura mică și fața ovală, Madame de Pompadour a rămas în istoria modei pentru ținutele rococo, înflorate și pline de volane. A jucat, în epocă, rolul de protectoare a artiștilor și filosofilor, printre care Voltaire, și i-a fost regelui nu doar parteneră sexuală, ci și sfetnic de taină.

Sara Murphy (1883-1975)

image

Sara Murphy

O americancă bogată care s-a mutat în sudul Franței împreună cu familia și a a vut relații printre marii artiști și scriitori ai anilor 1920. Dacă vă întrebați cine ar purta un șirag lung de perle la un costum de baie, ei bine, Sara Murphy este răspunsul. Picasso i-a făcut portretul, iar familia ei i-a inspirat pe celebrii scriitori Ernest Hemingway și F. Scott Fitzgerald.

Click aici pentru continuare