Cele mai misterioase femei din istorie jpeg

Cele mai misterioase femei din istorie

Cele mai misterioase femei din istorie. Cleopatra, Elisabeta Bathory, Mata Hari sau Fanny Kaplan sunt femei care au fost subiectul multor controverse, despre acestea fiind scrise numeroase cărţi sau devenind subiect de film.

1. Cleopatra

Cleopatra este una dintre cele mai cunoscute femei din istorie. Născută în ianuarie în anul 69 î.Hr, fiică a regelui Ptolemeu al XII-lea, urcă pe tron în anul 51 î.Hr. Cleopatra a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume mult timp, iar pentru unii încă rămâne valabilă aprecierea. „Dacă nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, faţa lumii ar fi fost alta”, spunea Blaise Pascal despre regina Egiptului.    

A avut legături amoroase cu doi dintre cei mai cunoscuţi lideri romani din acea perioadă, Iulius Cezar şi Marc Antoniu. Cleopatra s-a sinucis la 12 august 30 î.Hr., trupul acesteia fiind îngropat alături de Marc Antoniu, pe ţărmul Mării Mediterane.  

2. Elisabeta Bathory

Contesa Elisabeta Bathory (1560-1614) este considerată cea mai sangeroasă criminală în serie din istoria Ungariei. S-a spus despre ea ca s-ar fi scăldat în sange de virgine pe care anterior tot ea le ucidea. Numărul victimelor ar fi în jur de 600, fără a exista însă dovezi solide.  

Contesa are origini din Ardeal dinspre mama sa, Ana Báthory, fiica lui Ştefan Báthory de Şimleu şi sora lui Ştefan Báthory, rege al Poloniei şi Lituaniei din 1571, care aveau reşedinţa la Şimleu Silvaniei (judeţul Sălaj). La 30 decembrie 1610, o parte din crimele sale au fost descoperite. O fată moartă a fost găsită în camera principală a hotelului unde Elisabeta Bathory locuia, iar în pivniţă s-au găsit alte câteva fete în viaţă. Lângă castel, vărul Elisabetei, contele György Thurzo, alături de autorităţi, au exhumat circa 50 de cadavre de fete.    

Contesa a murit la 54 de ani, la 31 iulie 1614, în singurătate, timp de trei ani fiind închisă în camera ei de tortură.    

3. Fanny Kaplan

La 30 august 1918, în timpul mitingului organziat la Uzina Michelson din Moscova către ora zece seara, o femeie pe nume Fanny Kaplan trage asupra lui Lenin.    

Cine era Fanya Kaplan? Ea a fost supusă unui interogatoriu de Felix Dzerjinksi, numit la 17 decembrie 1917 şeful Ceka. Se numea Fanny-Dora Kaplan, membră a Partidului Socialist Revoluţionar. Motivul atacului:pentru a protesta împotriva dizolvării Adunării Constituante, Duma, care după ea reprezenta singura putere legală. Considera că bolşevicii erau uzurpatori, că refuzau să ţină seamă de argumentele democratice şi singurul lor limbaj era cel al violenţei. Femeia care-l atacase pe Lenin susţinea că decizia de a încerca asasinarea liderului bolşevic fusese luată de ea.

Continuarea pe adevarul.ro