Cele mai mari secrete ale omenirii sau cele mai mari falsuri? jpeg

Cele mai mari secrete ale omenirii sau cele mai mari falsuri?

Misterele neelucidate ne-au captat dintodeauna atenţia şi ne-au făcut să ne întrebăm asupra originii, dar şi a viitorului nostru, totuși asupra unora dintre ele planează niște suspiciuni a fi falsuri grosolane. Vă prezentăm în următorul articol câteva dintre cele mai mari secrete ale omenirii.

Manuscrisul Voynich 

În anul 1912, americanul de origine poloneză Wilfrid M. Voynich cumpără o carte neobişnuită, de 240 de pagini, care conţinea zeci de diagrame cosmice, desene şi relatări despre plante a caror existenţă nu a fost confirmată de oamenii de ştiinţă.  

 Testele efectuate în laborator au arătat că ciudatul manuscris a fost realizat acum 600 de ani. Cel mai probabil, cartea a reprezentat la vremea ei o farmacopee, adică un tratat în care sunt notate descrierile şi formulele prin care se puteau prepara diverse medicamente. Cu toate acestea, misterul rămâne în jurul diagramelor cosmice, despre care unii au afirmat chiar că sunt de origine extraterestră. Interesant este că totuși  datarea cu Carbon 14 a infirmat vechimea manuscrisului.

Rămăşiţele lui Cristofor Columb 

Columb jpg jpeg

Chiar dacă se cunosc numeroase detalii despre viaţa celebrului explorator, nu acelaşi lucru se poate spune despre moartea acestuia, din 1509, atunci când rămăşiţele lui Cristofor Columb au fost transferate în Caraibe, pe insula Hispaniola.  

Din cauza războiului, spaniolii au pierdut insula în favoarea francezilor, iar rămăşiţele exploratorului au fost transferate în Cuba, iar ulterior au revenit în Spania. Cu toate acestea, Republica Dominicană afirmă, în mod oficial, că rămăşiţele lui Columb nu au părăsit niciodată insula Hispanioala. 

Sculptura Kryptos 

Kryptos sculptor jpg jpeg

Realizată de artistul Jim Sanborn, Kryptos, care în limba greacă înseamna „ascuns”, este o sculptură misterioasă amplasată chiar în faţa sediului CIA din Langley, Virginia. Creaţia conţine patru inscripţii, trei dintre ele fiind decodificate, doar a patra rămânând un secret până în ziua de astăzi. 

Semnalul extraterestru primit de Jerry Ehman 

Wow signal jpg jpeg

Într-o zi de august a anului 1977, astronomul Jerry Ehman a decis să scaneze spaţiul cu ajutorul telescopului radio, iar spre surpiza lui acesta a primit un semnal necunoscut cu o durată de 72 de secunde. Imediat, Jerry Ehman a notat pe pagina imprimată cuvântul Wow (surpindere - n.r.). Potrivit astronomului, semnalul de origine extraterestră a fost captat din constelaţia Săgetătorului, dintr-o zonă aflată la 120 de ani lumină distanţă de Terra. 

Monumentul de la Göbekli Tepe 

Gobekli Tepe jpg jpeg

Turcia se poate mândri că adăposteşte pe teritoriul său cea mai veche structură religioasă descoperită vreodată pe Pământ. Conform arheologilor, locul conţine numeroase structuri şi piloni de piatră pe care sunt desenate animale de pradă. Nici măcar astăzi nu s-a putut explica prin ce mijloace oamenii care locuiau în peşteri au reuşit să construiască asemenea structuri, fără să aibă la îndemână unelte de metal. 

Pietrele din Georgia (SUA) 

Georgia jpg jpeg

Supranumite „Stonehenge-ul american”, pietrele din Georgia reprezintă un impunător monument de granit care adăposteşte mai multe porunci pentru o nouă lume. Poate cea mai interesantă dintre ele se referă la menţinerea unui număr maxim al populatiei lumii de 500 de milioane de persoane. Numeroşi adepţi ai teoriilor conspiraţiei au afirmat că pietrele din Georgia au fost realizate de o societate secretă care doreşte instaurarea unei noi ordini mondiale.