Cele mai înspăimântătoare torturi folosite de a lungul timpului: tehnica macabră care a inspirat o scenă din serialul Urzeala Tronurilor jpeg

Cele mai înspăimântătoare torturi folosite de-a lungul timpului: tehnica macabră care a inspirat o scenă din serialul Urzeala Tronurilor

Fie că s-au folosit şobolani, ulei fierbinte sau ţepe, metodele de execuţie abominabile care au fost inventate de-a lungul timpului demonstrează că oamenii au deprins arta torturii şi a morţii încă din cele mai vechi timpuri.

Potrivit site-uluiall-that-is-interesting.com, ultima mie de ani din istoria omenirii ne arată că arta uciderii prin torturi îngrozitoare şi umilitoare a fost stăpânită de către oameni încă din timpuri străvechi şi perpetuată.  

Moarte prin fierbere în ulei, apă sau ceară

O pedeapsă înceată şi agonizantă a fost aceea a scufundării  graduale, începând cu picioarele, în ulei, apă sau ceară aflate la temperatura de fierbere. Au fost, de asemenea, înregistrate şi cazuri în care a fost folosit vin fiert sau plumb topit (foto jos).

03b96ebcf07c20e2437f36c37d3c1b5ff86ea102 jpg jpeg

Dacă şocul termic nu îi transpunea imediat într-o stare de inconştienţă, persoana în cauză experimenta senzaţia de excoriere a pielii, distruse în întregime de arsuri şi de dizolvare a corpului. 

Deşi unii cred că această moarte oribilă era rezervată celor mai periculoşi criminali, documentele istorice refută această presupunere. Se spune că Împăratul Nero s-ar fi descotorosit de mii de creştini prin această metodă, în timp ce în perioada medievală, principalii subiecţi ai acestor pedepse nu erau criminalii sau violatorii, ci falsificatorii de monede, cu precădere în Germania şi în Sfântul Imperiu Roman. În Marea Britanie, în schimb, Regele Henry al VIII-lea a introdus această practică pentru executarea otrăvitorilor. Şocant, însă, se crede că această metodă a fost practicată inclusiv în vremurile noastre, în 2002, când guvernul uzbek, condus de politicianul Islam Karimov, ar fi torturat până la moarte, în acest mod, mai mulţi terorişti.

Recent descrisă în cunoscutul serial Urzeala Tronurilor (foto jos), metoda de tortură prin folosirea şobolanilor poate părea ingenioasă prin simplitatea sa dezgustătoare. Un container plin cu şobolani este aşezat pe toracele victimei, urmând ca apoi acesta să fie încălzit la bază.

lknaic1ohlt70f0xxixy png png

Şobolanii, înnebuniţi de frica generată de căldură, în acel moment încep a rupe şi a muşca din abdomenul victimei, în încercarea de a-şi crea loc prin piele, carne, organe şi intestine şi de a reuşi să evadeze.

Tehnica „vulturului însângerat” şi trasul în ţeapă

O altă metodă terifiantă a fost cea supranumită metoda „vulturului însângerat”. Pielea de pe spatele victimei era tăiată şi desfăcută, dezvăluindu-i coloana spinală. Coastele i-ar fi fost apoi întoarse victimei în sens invers, formând o pereche de aripi de vultur însângerate.  

d87fd507b586f2f50553b13ac61ce63f jpg jpeg

Tehnica "trasului în ţeapă”, preferată de Vlad Ţepeş, are, de asemenea, o lungă istorie (foto jos).

Înainte ca acesta să o utilizeze, victimele erau "ţepuite” pe jumătate în vagin sau în rect, iar pe măsură ce corpul lor se mişca conform legii gravitaţiei, acestea erau trase total în ţeapă.

empalement jpg jpeg

O tortură aplicată marinarilor consta în aruncarea marinarului peste bord, acesta având picioarele legate şi fiind suspendat cu ajutorul unei sfori, şi târârea acestuia sub chila vaporului.

Împăratul Nero mai folosea ca metodă de tortură arderea victimei, care era legată de o scândură, de la picioare în sus, cu ajutorul unor lemne sau al unor răşini cărora li se dădea foc. Metoda este cunoscută sub numele de metoda "Lumânării romane”.

siemiradski fackeln jpg jpeg

Datată în secolul al XIII-lea în Anglia, următoarea metodă de execuţie a fost o pedeapsă legiferată, pentru trădare, în anul 1351. Procesul începea prin târârea victimei până la locul de execuţie, aceasta fiind legată de o bară de lemn, care la rândul ei era legată de un cal. Victima era apoi spânzurată încet, nu prin tradiţionala rupere rapidă a gâtului. După ce era pe jumătate spânzurată, victima era eviscerată, torţionarii scoţându-i efectiv intestinele şi alte organe. Deseori se întâmpla ca victimei să-i fie mutilate şi smulse şi organele genitale.