Cele mai crude 8 instrumente de tortură din trecut jpeg

Cele mai crude 8 instrumente de tortură din trecut

Tortura era la ordinea zilei în Evul Mediu, iar instrumentele folosite erau de la cele mai rudimentare până la unele mai complex realizate.

Cei de la Viralnova au realizat o listă cu cele mai înspăimântătoare modalități de tortură pentru criminali, femei adulterine, hoți la drumul mare sau mincinoși.

1. Leagănul lui Iuda

În perioada medievală, judecătorii foloseau un dispozitiv ingenios, în forma unui scaun înalt cu trei picioare. În vârf lua forma unei piramide. Modul de funționare? Simplu:victima era pusă cu partea dorsală în vârful piramidei, legată cu centuri în jurul taliei și împinsă către baza piramidei.

image

Leagănul lui Iuda, pe cât de simplu construit, pe atât de eficient

Foto:Wikipedia

2. Zdrobitorul de degete

Interogatoriile erau deseori momentul în care se folosea forța pentru ca cel suspectat de diferite nelegiuri să recunoască faptele. Zdrobitorul era un dispozitiv metalic, în care degetele victimei erau sfărâmate încetul cu încetul.

image

Zdrobitorul de degete era folosit pentru obținerea de mărturisiri

Foto:Wikipedia

3. Taurul de bronz

Unul dintre cele mai brutale unstrymente de tortură a fost Taurul de bronz. Inculpații erau introduși în interiorul animalului din metal, în timp ce un foc era făcut chiar sub ei. În acest fel erau "gătiți" de vii. Era dotat chiar și cu mecanism care făcea ca plânsetele victimelor să fie transformate în mugete de taur.

image

Taurul de bronz producea o durere nemărginită

Foto:Wikipedia

4. Furca ereticului

Acest dispozitiv de dimensiuni mici era plasat între bărbie și stern, iar apoi era legat cu o curea de gât. Victima era prinsă de tava. De obicei, Furca era folosită pentru mincinoși sau pentru cei care rîdeau de numele lui Dumnezeu.

image

Persoana care avea Furca ereticului legată de gât nu putea vorbi sau dormi

Foto:Wikipedia

5. Spintecătorul de sâni

Femeile acuzate de adulter sau avort erau mutilate cu ajutorul acestui instrument metalic, folosit de cele mai multe ori fierbinte, ce a fost construit pentru a le distruge sânii persoanelor de sex feminin.

image

Instrumentul care distrugea sânii femilor a fost folosit din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea

Foto:Wikipedia

Click aici pentru continuarea materialului