Cei mai controversați candidați din istoria alegerilor prezidențiale americane jpeg

Cei mai controversați candidați din istoria alegerilor prezidențiale americane

📁 Preşedinţi americani
Autor: Redacția

Alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016 vor intra, cu siguranță, în istorie datorită unuia dintre candidați. Donald Trump, om de afeceri, miliardar și vedeta unui reality-show, este unul dintre cei mai vizibili candidați ai acestor alegeri și, cu siguranță, unul dintre cei mai controversați. Însă dacă privim în trecut la istoria alegerilor prezidențiale americane, vom descoperi și alți candidați cel puțin la fel de controversați – inclusiv unul despre care toată lumea știa că este spion sovietic.

HOMER AUBREY TOMLINSON

De-a lungul anilor, sute de lideri religioși au vrut să candideze la președinție, dar puțin au reușit să devină și candidați legitimi. Cel mai perseverent dintre ei a fost, cu siguranță, Homer A. Tomlinson, un predicator din New York care a candidat de cinci ori la rând la alegeri, din 1952 până în 1968.

Tomlinson, un fost om de publicitate, s-a folosit de experiența sa pentru a-și face o campanie electorală vizibilă și a fondat propria organizație politică:Partidul Teocratic. A avut unele idei controversate precum înlocuirea taxelor moderne cu zeciuiala și înființarea unui nou post în cabinetul guvernamental:Secretarul pentru Moralitate. 

Conștient că nu va ajunge vreodată președinte, Tomlinson a gândit și un plan B:s-a autodeclarat Rege al Lumii și și-a organizat ceremoniile de încoronare cu un scaun pliabil drept tron.

VICTORIA WOODHULL

3 weird candidates jpg jpeg

În 1872, sufrageta Victoria Woodhull a devenit prima femeie care a candidat la președinția Statelor Unite ale Americii. Promovând un program ce includea acordarea de drepturi femeilor, Woodhull a fost nominalizată din partea Partidului pentru Drepturi Egale. 

Woodhull a fost o femeie remarcabilă:a fost activă în mișcarea, la modă atunci, spiritualistă, a lucrat pe Wall Street și a publicat un ziar în care miltia pentru politici sociale considerate progresiste la vremea aceea, precum educația sexuală în școli, promovarea unui regim vegetarian și legalizarea prostituției. 

Woodhull susținea și dreptul egal al femeilor și bărbaților de a se căsători și divorța fără implicarea guvernului sau a bisericii. 

EARL BROWDER

browder jpg jpeg

Ca lider al Partidului Comunist din Statele Unite în anii 1930-1940, Earl Browder a fost cel mai cunoscut om politic comunist din America.  

Născut în Kansas, Browder s-a implicat în mișcările muncitorești încă din adolescență, iar în timpul Primului Război Mondial a fost arestat pentru că s-a opus recrutării. 

Browder a candidat la alegerile prezidențiale în 1936 și 1940 din partea Partidului Comunist. Era pe-atunci un personaj foarte controversat, căci era un secret cunoscut de toată lumea că lucra direct cu agențiile de spionaj de la Moscova și că membri ai familiei sale erau agenți sovietici. Practic, Browder a candidat la președinție chiar dacă toată lumea știa că e spion sovietic. 

JOHN G. SCHMITZ

5 weird candidates jpg jpeg

Probabil că cel mai extremist candidat din istoria electorală americană a fost congresmanul californian John G. Schmitz, care a candidat la președinție în 1972 din partea Partidului American Independent.

Cunoscut pentru retorica sa extremistă, Schmitz a rămas în istorie și pentru unele declarații. Spre exemplu, întrebat la un moment dat despre călătoria în China a președintelui Nixon, el ar fi spus:„Nu am nicio obiecție față de călătoria președintelui în China. Obiectez doar în privința întoarcerii sale.”

Schmitz a propus revenirea la școli segregate și a sugerat, în anii '80, că dacă politicile lui Reagan nu au succes, cea mai bună soluție pentru America ar fi o lovitură de stat militară. 

Sursa: http://news.discovery.com/