Câștigatorul invitaţiei la Şcoala de Vară Simboluri sacre – limbaje, coduri, semne, în cadrul concursului organizat de Historia şi Fundaţia Calea Victoriei jpeg

Câștigatorul invitaţiei la Şcoala de Vară Simboluri sacre – limbaje, coduri, semne, în cadrul concursului organizat de Historia şi Fundaţia Calea Victoriei

Autor: Redacția

Câștigatorul invitatiei este

Nicoleta Andreea Acxinte

Universul pare a fi alcătuit dintr-o mulțime de semne și simboluri care trimit la realități greu de deslușit. Imaginația încearcă în permanență să decodifice acest cifru al existenței noastre în ordinea lumii.

Abonează-te la newsletter-ul site-ului www.historia.ro si răspunde corect la întrebarea:Care este simbolul care defineşte religia creştină? şi eşti înscris automat în extragerea finală. 

 Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs@adevarulholding.ro  împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câștigătorul va fi vor fi publicat în data de 9 august.

Premiul constă într-o invitaţie gratuită la Şcoala de Vară atelierul: Simboluri sacre – limbaje, coduri, semne, cu Mario Barangea oferit de Fundaţia Calea Victoriei.

Descriere curs şi premiu

Vara aceasta,  Fundația Calea Victoriei vă propune să descoperiți și analizați teme fascinante în domeniile antropologie și folclor, istorie și mistică, alături de lectori bine pregătiți și carismatici.

Bucureștenii curioși și inteligenți sunt invitați la Școli de Vară (cursuri concentrate în 5 zile consecutive) cu subiecte inteligente, într-o frumoasă casă cu gradină de pe Popa Soare 40, în zona Pache Protopopescu, pe una din străzile preferate ale lui Mircea Eliade, unde timpul nu se grabește și minunile nu întârzie să apară.

Cursanții beneficiază la final de certificate de participare, oferite la cerere, care atestă cunoștințele și abilitățile dobândite la curs.

Simboluri sacre – limbaje, coduri, semne, cu Mario Barangea

Fundația Calea Victoriei vă invită luni, 12 august, de la ora 19:00, la Simboluri sacre-limbaje, coduri, semne, un nou atelier cu Mario Barangea. Cursul se concentrează asupra simbolurilor sacre care aparțin mai multor zone spirituale și care provin de pe mai multe continente.

Dacă privim cu atenție, universul pare a fi alcătuit dintr-o mulțime de semne și simboluri care trimit la realități greu de deslușit. Imaginația încearcă în permanență să decodifice acest cifru al existenței noastre în ordinea lumii.

Simbolurile sacre ne ajută să recunoaștem o identitate și, mai mult, au puterea de a construi o identitate. Și fac asta printr-un ansamblu de semne (vizibile sau doar intuite) a căror lectură solicită, principial, un instinct religios al ființei umane. Este definitoriu acest instinct religios pentru a întelege ce este omul?

Cautăm împreună să dăm un răspuns apelând la cinci variante:

1. O apropiere de istoria și importanța limbajului. O introducere în imaginația simbolică.

2. Mandalele – simbolurile care poartă istoria salvării individului.

3. Tarotul – arcanele jocului și alfabetul secret al lumii.

4. Simbolismul corpului uman. Sisteme de corespondențe între corpul uman și univers.

5. Zodiacul – semnele cerului și determinismul astral.