Câştigătorii  invitaţiilor la Şcoala de Vară Islamul – Poeți mistici și dervisi rătăcitori, în cadrul concursului organizat de Historia şi Fundaţia Calea Victoriei jpeg

Câştigătorii invitaţiilor la Şcoala de Vară Islamul – Poeți mistici și dervisi rătăcitori, în cadrul concursului organizat de Historia şi Fundaţia Calea Victoriei

Autor: Redacția

UPDATE:Câştigătorii sunt-

Islamul încă rămâne o necunoscută pentru cei mai multi dintre noi. Dincolo de ceea ce citim în cărti sau vedem la televiziuni, lumea islamică pare ceva exotic si greu de pătruns.

Abonează-te la newsletter-ul site-ului www.historia.ro si răspunde corect la întrebarea: Ce este un derviş? şi eşti înscris automat în extragerea finală. 

 Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs@adevarulholding.ro  împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, doi la număr, vor fi publicaţi în data de 23 iulie.

Premiul constă într-o invitaţie gratuită la cursul Şcoala de Vară Islamul – Poeți mistici și dervisi rătăcitori (29 iulie – 2 august)oferit de Fundaţia Calea Victoriei.

Descriere curs şi premiu

Vara aceasta, Fundația Calea Victorieivă propune să descoperiți și analizați teme fascinante în domeniile antropologie și folclor, istorie și mistică, alături de lectori bine pregătiți și carismatici.

Bucureștenii curioși și inteligenți sunt invitați la Școli de Vară (cursuri concentrate în 5 zile consecutive) cu subiecte inteligente, într-o frumoasă casă cu gradină de pe Popa Soare 40, în zona Pache Protopopescu, pe una din străzile preferate ale lui Mircea Eliade, unde timpul nu se grabește și minunile nu întârzie să apară.

Cursanții beneficiază la final de certificate de participare, oferite la cerere, care atestă cunoștințele și abilitățile dobândite la curs.

Islamul – Poeți mistici și dervisi rătăcitori (29 iulie – 2 august)

Vă propunem o abordare pe jumătate academică, pe jumatate destinsă, în câteva istorii simple și adânci în rost despre ce înseamnă Islamul. Fără predispoziții politice, fără înverșunări inutile, fără prejudecăți obositoare. Doar povestiri și căutare a frumosului.

Lector va fi Mario Barangea, doctorand al Facultății de Filosofie din București și absolvent al Masteratului Studii Religioase (Tradiții și Texte). Întâlnirile se desfățoară în perioada 29 iulie – 2 august.

Temele celor cinci întâlniri sunt:

1. Tăcerea dintâi – cuvinte labirint. Attar– poetul absolutului căutării.

2. Îngerii si luminile Cerului. Istorii ale dezvăluirii:alchimia islamică. Alchimia în viziunea lui IbnArabi.

3. Sufismul si originile sale. Povesti sufite – mistica noptii din miezul zilei. Mistica lui Sohrawardi.

4. După-amiezi tihnite – umbra luminoasă a poeziei. În ce fel, tainic sau fătis, ni se reprezintă adevărul etern prin cuvinte efemere. BayazidBastami– o mistică a poeziei.

5. Arhitectura lumii nevăzute si neauzite – câte ceva despre angelologiile zoroastriană, islamică si crestină. Cuvintele care coboară din cer:povesti concentrice despre sfintii uitati ai Islamului.

Pentru mai multe detalii și informații puteți vizita site-ul fundației:

http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/, puteți scrie la contact@victoriei.rosau puteți suna la mobil:0723 167 892 și telefon fix:021-321.30.22.

2 1 logo fundatia calea victoriei jpg jpeg