Autor 761 vizualizări


Câștigătorii sunt:
 
Roznovat Didina
Radu Dragus
Adrian Visoiu
Filimon Ioana-Violeta
Emilian Smintina
 
 
Câștigă cu Historia și Editura Nemira cartea:Masoneria inainte de aparitia Marilor LojideLionel Vibertîn cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

Răspunde corect la întrebarea „Când s-a format prima Mare Loja Masonică din lume?” apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 11 ianuarie.

Concursul se desfășoară în perioda 30 decembrie 2014 – 11 ianuarie 2015

ATENTIE!Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

 
Despre Carte
 
Chiar dacă avem destule indicii care aparent demonstrează o legătură directă între Masoneria operativă și cea speculativă, ca și în cazul teoriei lui Darwin, există destule „verigi lipsă“ care trebuie găsite, în condițiile lipsei izvoarelor istorice despre masonii operativi din Anglia medievală, existând câteva documente doar despre cei din Scoția.
Lionel Vibert a încercat să navigheze cât mai bine pe aceste ape tulburi și câteodată învolburate, limitându-se la a lua în considerare doar informațiile oferite de documentele istorice și îndepărtând presupunerile și speculațiile, dovadă fiind folosirea foarte rară a cuvintelor „probabil“ sau „posibil“.
 
Cartea se adresează nu numai celor interesați de istoria veche a Masoneriei, ci și celor pasionați de istorie în general, fiind un periplu inedit care pleacă din vremurile biblice, trece prin Antichitatea egipteană, greacă și romană, prezintă aspecte ale vieții meșteșugarilor din Evul Mediu apusean, parcurge diverse perioade din istoria medievală a Angliei și se încheie în 1717, odată cu formarea primei Mari Loji masonice din lume.