Autor 639 vizualizăriCâștigă cu Historia șiEditura Corint o carte extraordinara:Supravietuitorii, Monarhia la inceputul secolului XXI, în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Cine urmeaza la tronul Marii Britanii dupa regina Elisabeta a II-a?, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţiiSupravietuitorii, Monarhia la inceputul secolului XXI.

 
 

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 21 Iulie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Descriere premiu

Cu un cuvânt-înainte şi un capitol despre monarhia română de ADRIAN CIOROIANU
Peter Conradi este autorul cărţii The King’s Speech („Discursul regelui”), după care a fost realizat, în 2010, filmul cu acelaşi nume, câştigător al mai multor premii Oscar, inclusiv cel pentru regie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor în rol principal – Colin Firth (interpretul lui Bertie, viitorul George al VI-Lea).
 
„Nu contează dacă acela care citeşte este un monarhist convins sau un republican pasionat;ceea ce rămâne important, până la ultima dintre filele cărţii, este subiectul de meditaţie ca atare, şi anume cum se face că monarhia – una dintre instituţiile cele mai fragilizate de tulburele secol al XX-lea – a reuşit să treacă pragul noului mileniu, cu tot alaiul de crize sau victorii, contestări sau adulări care o însoţesc.” – Adrian Cioroianu
„O carte cu un anumit mesaj, spus într-un mod cât se poate de antrenant.” – A.N. Wilson, The Spectator
„Supravieţuitorii… o carte foarte plăcută, plină de fapte relevante şi poveşti amuzante.” – The Sunday Times
 
 
Peter Conradi
Scriitorul şi jurnalistul britanicPeter Conradieste autorul mai multor cărţi – printre care se numără şiHitler’s Piano Player:The Rise and Fall of Ernst Hanfstaengl– şi are o mare experienţă, după anii petrecuţi în postul de corespondent la Bruxelles, Zürich şi Moscova. Din 1998 lucrează pentru prestigiosul ziar londonezThe Sunday Times. A scris, împreună cu Mark Logue, nepotul lui Lionel Logue, logopedul regelui George al VI-lea, carteaThe King’s Speech:How One Man Saved the British Monarchy(„Discursul regelui. Cum a reuşit un om să salveze monarhia britanică”), care a devenit bestseller în Statele Unite ale Americii, Canada şi Marea Britanie.În 2010, regizorul britanic Tom Hooper a realizat filmul cu acelaşi nume, avându-i ca protagonişti pe Colin Firth (în rolul lui Bertie, viitorul George al VI-lea) şi Geoffrey Rush (în rolul lui Lionel Logue).