Care este ceasul perfect pentru bărbați? jpeg

Care este ceasul perfect pentru bărbați?

Autor: advertorial

Puține accesorii elegante depășesc atemporalitatea, puterea și respectul pe care le aduc ceasurile pentru bărbați. 

Un ceas este un instrument care nu este doar practic, ci oferă un plus semnificativ practic stilului personal al oricărui bărbat. Chiar dacă purtați un tricou simplu și blugi, dacă purtați un ceas de calitate acesta va insufla un plus de stil ținutei dvs.

Cu toate acestea, găsirea ceasului perfect poate fi o sarcină descurajantă. Există sute - poate mii - de opțiuni de ceasuri pentru bărbați, foarte multe si pe emag. De unde să începeți? 

Quartz vs. mișcări mecanice

Supremația mișcărilor mecanice asupra Quartzului (și invers) este un subiect de dezbatere în rândul pasionaților de ceasuri. Este esențial să cunoașteți diferențele de bază.

Dacă ați făcut deja cercetări în ceea ce privește ceasurile pentru bărbați, este posibil să fi observat o mulțime de informații despre mișcările mecanice / automate.

Ceasuri mecanice

Un ceas mecanic este modul clasic testat în timp de a construi un ceas, datând încă din anii 1500. Cele mai simple ceasuri din această categorie încă au până la 100 de piese, iar variantele mai complicate și mai scumpe au peste 1.000.

De ce să alegeți un ceas mecanic? Să enumerăm câteva argumente pro și contra.

Avantajele ceasurilor mecanice

    • Au o mișcare mai lină a mâinilor. Mâna a doua se mișcă de fiecare dată când balanța din mecanism se schimbă, rezultând o bifă la fiecare 6-8 secunde. Acest lucru creează o mișcare de alunecare care pare mai atrăgătoare.

    • Când vine vorba de ceasuri pentru bărbați, există mult mai multă istorie în ceasurile cu mișcare mecanică. 

Dezavantajele ceasurilor mecanice

    • Când cumpărați un ceas cu mișcare mecanică, vă angajați în ceea ce privește întreținerea. După aproximativ trei ani, uleiurile din ceas vor începe să se descompună. Chiar și ceasurile automate (care se bazează pe un oscilator pentru a menține ceasul) vor înceta să funcționeze dacă le utilizați.

    • Mișcările mecanice sunt mai fragile. Cu atâtea părți în mișcare care sunt esențiale pentru mecanismul general, este doar o chestiune de timp înainte ca o componentă să degradeze întregul dispozitiv.

    • În cele din urmă, nu sunt la fel de exacte ca ceasurile cu Quartz. Conform reglementărilor COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres), un ceas de lux poate fi în urmă cu 4-6 secunde pe zi. Precizia mărcilor elvețiene și japoneze nu este certificată, deci s-ar putea să găsiți chiar câteva variante chiar și cu +/- 12 secunde.

Ceasuri Quartz

Ceasurile din Quartz sunt mult mai simple decât omologii lor mecanici. Acestea constau dintr-un cristal oscilant, un circuit electronic, un mijloc de afișare a timpului și o baterie pentru a alimenta totul. 

Avantajele ceasurilor Quartz

    • Aceste ceasuri pentru bărbați sunt mai precise. Chiar și ceasurile Quartz mai ieftine pot varia numai cu +/- 1 secundă în fiecare zi.

    • Întreținerea e mai redusă. La fiecare 2-5 ani, va trebui să luați bateria pentru a fi schimbată. Dacă aveți o piesă rezistentă la apă, poate fi mai scump, deoarece fiecare ceas trebuie resigilat și testat la presiune. Cu mai puține piese, ceasul este, de asemenea, mult mai rezistent la șocuri și la elemente.

    • De asemenea, acestea sunt, în general, mai accesibile. Prețurile variază foarte mult, dar puteți găsi un ceas funcțional Quartz la un preț foarte bun.

    • Ceasurile Quartz sunt mult mai simple în construcție decât mișcările mecanice, ceea ce le face inerent mai puțin costisitoare.

Dezavantajele ceasurilor Quartz

    • Mișcările Quartz nu sunt percepute cu aceeași gravitas și distincție deținută de mișcările mecanice. 

    • Pentru ca bateria să fie eficientă, bifarea este limitată o dată pe secundă, semnul indicativ al unei mișcări Quartz. Pasionații ar putea considera acest lucru mai puțin atractiv.