Câinii care au luptat împotriva Axei jpeg

Câinii care au luptat împotriva Axei

În ianuarie 1942, la scurtă vreme după atacul de la Pearl Harbor și intrarea Statelor Unite în război, Asociația Chinologică din America și Asociația „Dogs for Defense” au făcut un apel către toți proprietarii de câini din țară în vederea donării câinilor către Armată. Scopul:lansarea unui program dedicat pregătirii câinilor de lucru. În întreaga țară au fost fondate zeci de centre pentru pregătirea câinilor „de război”, care aveau să-i asiste pe soldații americani pe frontul din Pacific și, ulterior, pe frontul din Europa.

În general, perioada de dresaj dura între 8 și 12 săptămâni, iar cățeii erau pregătiți pentru mai multe tipuri de sarcini:pază, recunoaștere, detectarea minelor, câini de sanie, montare de cabluri, câini-mesageri etc.

După ce s-a lucrat, de-a lungul timpului, cu mai multe rase de câini, armata a ajuns la un număr de 7 rase preferate:ciobănesc german (cea mai folosită rasă de câine) și doberman pinscher (a doua în rândul preferințelor, rase folosite cu precădere pentru pază și recunoaștere ;collie și ciobănesc belgian, folosiți pentru mesagerie;în fine, eskimo, malamut de Alaska și husky siberian, folosiți drept câini de sanie.

images history invasion mascot pup 2 jpg jpeg
images history WorldWar 2 Dobie jpg jpeg
images history WW2 Devil Dog jpg jpeg
images history WW2 MWD Jungle jpeg jpeg
images history WW2 Dobie WAC jpg jpeg
worls war 01 jpg jpeg
worls war 02 jpg jpeg
worls war 03 jpg jpeg
worls war 04 jpg jpeg
worls war 05 jpg jpeg
worls war 06 jpg jpeg
worls war 07 jpg jpeg
worls war 08 jpg jpeg
worls war 09 jpg jpeg
worls war 10 jpg jpeg
worls war 11 jpg jpeg
worls war 12 jpg jpeg
worls war 13 jpg jpeg
worls war 15 jpg jpeg
worls war 17 jpg jpeg

Sursa: http://www.jbmf.us/hst-ww2.aspx