Autor 4969 vizualizări


În ianuarie 1942, la scurtă vreme după atacul de la Pearl Harbor și intrarea Statelor Unite în război, Asociația Chinologică din America și Asociația „Dogs for Defense” au făcut un apel către toți proprietarii de câini din țară în vederea donării câinilor către Armată. Scopul:lansarea unui program dedicat pregătirii câinilor de lucru. În întreaga țară au fost fondate zeci de centre pentru pregătirea câinilor „de război”, care aveau să-i asiste pe soldații americani pe frontul din Pacific și, ulterior, pe frontul din Europa.

În general, perioada de dresaj dura între 8 și 12 săptămâni, iar cățeii erau pregătiți pentru mai multe tipuri de sarcini:pază, recunoaștere, detectarea minelor, câini de sanie, montare de cabluri, câini-mesageri etc.

După ce s-a lucrat, de-a lungul timpului, cu mai multe rase de câini, armata a ajuns la un număr de 7 rase preferate:ciobănesc german (cea mai folosită rasă de câine) și doberman pinscher (a doua în rândul preferințelor, rase folosite cu precădere pentru pază și recunoaștere ;collie și ciobănesc belgian, folosiți pentru mesagerie;în fine, eskimo, malamut de Alaska și husky siberian, folosiți drept câini de sanie.

 

 

 


Sursa: http://www.jbmf.us/hst-ww2.aspx