Bătălia finală pentru Casa Albă se dă între Michelle Obama și Ann Romney jpeg

Bătălia finală pentru Casa Albă se dă între Michelle Obama și Ann Romney

Adevăratele motoare de campanie electorală în SUA? Michelle Obama și Ann Romney. În timp ce una își depășește soțul în cotele de popularitate, cealaltă încearcă să-și umanizeze bărbatul. Ambele au aceeași misiune:să câștige inimile americanilor, ca să-și petreacă următorii patru ani la Casa Albă.

Michelle și Ann nu seamănă deloc

Una e puternică, sigură pe ea și știe să se facă plăcută. Mulți spun că, dacă soțul ei va eșua să se întoarcă la Casa Albă, are mari șanse să devină o mare vedetă de televiziune.

Cealaltă e fragilă, sensibilă și reprezintă genul clasic de casnică. Mamă a cinci copii, ea nu se sfiește să plângă în public și să vorbească despre problemele sale de sănătate.

De când a intrat în atenția publicului, Ann Romney, care suferă de scleroză în plăci și cancer la sân, a fost adesea surprinsă la evenimente de echitație. Acesta este modul în care plăpânda soție de candidat a ales să învingă cele două teribile maladii.

Michelle Obama, considerată de presa internațională "cel mai mare atuu al unui președinte uzat de criză" și desemnată de Forbes drept "cea mai puternică femeie din lume", este în stare să ridice în picioara o sală întreagă.

Soțiile de candidați vin din două lumi diferite

Originile și poveștile de viață a celor două americance sunt, cel puțin, diferite. Americancele nu prea rezonează cu Ann Romney, o casnică despre care presa a scris că n-a lucrat niciodată și care provine dintr-o familie de oameni înstăriți, tatăl ei fiind un cunoscut industriaș. Povestea lui Michelle Obama este mult mai impresionantă:fată de culoare care a muncit din greu să studieze Dreptul la Princeton și a reușit pe forțe proprii.

În afara unor evidente diferențe de orientare politică, cele două femei au și viziuni religioase distincte. După ce l-a întâlnit pe Mitt, Ann Romney s-a convertit la Biserica Mormonă. Familia Obama este creștină, bisericile fiind un element de bază în campania prezidențială.

Michelle Obama și Ann Romney, mai populare decât soții lor

Potrivit unui sondaj realizat la începutul lunii trecute de ABC News și Washington Post, soțiile celor doi candidați la Casa Albă sunt mai populare decât soții lor.

Președintele american Barack Obama este "depășit" cu 12 procente de propria soție, în timp ce Ann Romney este mai populară decât jumătatea ei cu 9%. Dintre cele două soții de candidați, învingătoare iese Michelle Obama.

Din aprilie, rating-ul pozitiv al lui Ann Romney a crescut de la 43% la 56%, electoratul american începând să o îndrăgească tot mai mult pe măsura ce aceasta a avut parte de mai multă expunere publică.

ANN ROMNEY

image

Data nașterii:16 aprilie 1949Ocupație:CasnicăEducație:Universitatea Mormonă din Bringham Young (Limba Franceză), Cursuri post-universitate la Universitatea HarvardStatut marital:Căsătorită. S-a măritat la 19 ani cu iubitul ei din liceu, Mitt (22 ani la vremea aceea)Copii:5 (toți băieți). Tagg, Matt, Josh, Ben și CraigCarieră:Prima doamnă de Massachusetts;voluntar la asociații de caritate;casnică;a cochetat cu designul interior o vreme

MICHELLE OBAMA

image

Data nașterii:17 ianuarie 1964Ocupație:CasnicăEducație:Sociologie-Universitatea Princeton;Drept-Universitatea HarvardStatut marital:Căsătorită. S-a măritat la 28 ani cu colegul ei de muncă, Barack (31 ani la vremea aceea)Copii:2 (ambele fete). Malia Ann și NatashaCarieră:Avocat;Responsabil de probleme comunității pentru spitalele Universității din Chicago;Directorul unui ONG care antrena tineri

Sursa:The Washington Postvia www.adevarul.ro