Alimente afrodiziace care au făcut istorie jpeg

Alimente afrodiziace care au făcut istorie

📁 Istorie culinară
Autor: Redacția

Din vremuri străvechi, datorită formei lor, fructele ca rodia, smochina sau avocadoul și legumele precum ceapa, prazul, sparanghelul au fost folosite pentru a stimula dorința sexuală și pentru a crește potența.      

Rădăcinoase cu efect minune

Din scrierea „Cartea înțelepciunii lui Solomon” din „Vechiul Testament”, reiese că rădăcina de mătrăgună era un stimulent sexual cunoscut în secolul I î. Hr.. Un veac mai târziu, împăratul roman Caligula avea convingerea că morcovii sunt benefici pentru sporirea potenței.

O altă plantă rădăcinoasă, ginsengul, a fost folosită din vechime de chinezi pentru proprietățile afrodiziace și pentru a spori fertilitatea. Recent, un studiu al Universității din Napoli, Italia, a arătat care sunt motivele pentru care este util ginsengul în intimitate. Acțiunile lui antioxidante și protectoare pentru organe au fost relaționate cu activitatea celulară care influențează în mod pozitiv activitatea sexuală.

Mai mult, condimentele aduse din Asia, ca scorțișoara, cuișoarele, anasonul, ghimbirul, cimbrul, au început să fie folosite ca afrodiziace și în Europa secolului al XIV-lea.

Mierea

Te-ai întrebat vreodată de ce este numită „luna de miere” perioada imediat următoare căsătoriei? Se pare că denumirea provine de la un obicei străvechi care consta în consumarea de-a lungul unei luni de către tinerii căsătoriți a unei băuturi făcută din miere fermentată. Însuși medicul grec Hipocrate prescria mierea ca tonic sexual. În timp, s-a descoperit și motivul pentru care mierea are efect afrodiziac:ea conține bor, un mineral care reglează nivelul de estrogen și testosteron.

Fructe, nuci și boabe recomandate datorită formei lor

În secolul al XIV-lea, medicul elvețian Paracelsus a observat că forma roadelor pământului indică în multe cazuri organele pentru care sunt benefice. Pentru creșterea potenței, el recomanda consumul de nuci, utile atât pentru creier, cât și pentru sănătatea aparatului reproducător.

Click aici pentru continuarea articolului