Află cine este Câştigătorul concursului Historia şi Fundaţia Calea Victoriei   o bursă la atelierul Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect personal jpeg

Află cine este Câştigătorul concursului Historia şi Fundaţia Calea Victoriei - o bursă la atelierul Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect personal

Autor: Redacția

UPDATE:

Cristina Paduraru este câştigătoarea bursei oferita de Fundaţia Calea Victoriei

Abonează-te la newsletterul historia.rosi răspunde corect la întrebarea:Ce este antropologia?şi eşti înscris automat în extragerea finală. 

 Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs@adevarulholding.ro  împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, doi la număr, vor fi publicaţi în data de10 Octombrie.

Premiul constă într-o invitaţie bursă la cursul Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect personal, care începe pe 15 Octombrie, oferit de Fundaţia Calea Victoriei.

Descriere curs şi premiu

O bursă (participare gratuită) laatelierul de Introducere in Antropologia corpului – Corpul ca proiect personal, sustinut de Alexandra Ion, antropolog

Ce reprezintă corpul uman astăzi? Cum anume ne înțelegem propriul corp? În ce măsură însă această imagine este cu adevărat “a noastră” sau este determinată de societatea în care trăim?

Dincolo de motivele personale însă, această schimbare are rădăcini mai adânci la nivel social și cultural.

Ceea ce vă propun în acest curs este să explorăm împreună cum se construiește imaginea corpului în context cultural. Pe baza unor exemple etnografice și istorice, vom vedea în ce fel a apărut corpul în istorie, cum a fost el reprezentat și în ce fel acesta a fost un mijloc de transmitere a unor valori sociale.

Într-un studiu al PEW Research Center[1](una dintre organizațiile americane care măsoară atitudinile societății), a fost propusă ideea că noua generație a mileniului XXI se caracterizează, pe lângă utilizarea intensă a tehnologiei sau a rețeleor de socializare on-line, prin modificarea corpului prin tatuaje sau piercinguri. Cu alte cuvinte, corpul a suferit o schimbare de sens în timpul a numai două generații, imaginea cu care au crescut acești tineri fiind radical schimbată de ce se considera a fi un corp acceptat de societate în generația părinților lor.

Pe parcursul celor trei întâlniri, vom observa corpul în diverse ipostaze:

1. Corpul și granițele corpului.Ce este corpul și care este relația dintre identitatea individuluiși corpul său? (cum de am ajuns să vorbim despre corp, de la “corpul celuilalt” și “indivizii divizibili”, la corpul ca proiect personalîn cadrul modernității).

2. Modificări, îngrădiri și fragmentăriale corpului (de la corpuri disciplinate, la corpul ca o marfă, de la tatuaje și operații estetice, la tehnologiile bio-ingineriei viitorului).

3. Corpul și sexualitatea(cum se construiește identitatea sexuală și de gen prin intermediul corpului).

Lector:Alexandra Ion

Data incepere:15 Octombrie 2013;Ora curs:19:00

Numar ateliere:3

Frecventa:saptamanal, marti

Loc desfasurare:Fundatia Calea Victoriei-Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1(in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro