A apărut numărul de martie al revistei Historia/ SUMAR png

A apărut numărul de martie al revistei Historia/ SUMAR

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

Prima lună de primăvară aduce și numărul lunar al revistei Historia. Cei care încă mai ies din casă – la serviciu sau pentru mici cumpăraturi – pot găsi revista la toate punctele de distribuție a presei (chioșcuri, benzinării sau punctele Inmedio), dar în acest moment vă recomandăm să cumpărați noul număr în format digital, de pe paydemic.com

Coronavirusul s-a răspândit rapid la nivel planetar, după ce a apărut la sfârșitul anului trecut în provincia Hubei din China. Lipsa vaccinului și viteza cu care virusul ajunge în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii ridică mari temeri că agentul patogen va scăpa de sub control și ne vom confrunta cu o pandemie. De multă vreme specialiștii atrag atenţia asupra pericolului pandemiilor. Omenirea s-a confruntat de când se știe cu epidemii și molime care, nu o dată, au schimbat istoria prin efectele directe asupra societăţii, dar și prin efectele indirecte legate de economie, schimbarea raporturilor de putere sau a mentalităţilor. Istoria omenirii este și istoria molimelor ce ne-au afectat, așa cum se vede în paginile numărului de martie.


sumar jpg jpeg

Ne întoarcem până în Grecia antică, acolo unde rolul femeii în societate este strâns legat de istoria torsului și a textilelor. Și pentru că luna martie este luna dedicată femeii, o aduce în lumina reflectoarelor pe frumoasa, încăpățânata și talentata Vivien Leigh și ale sale alter ego-uri Scarlet O’Hara și Blanche DuBois.

UPDATE/ Abonează-te la Historia digital şi poţi câştiga un pachet de cărţi de la Humanitas

Acest număr este unul cu adevărat special căci în paginile sale se găsește un minunat articol-album dedicat aromânilor, mai exact perioadei de colonizare a Cadrilaterului. Fotografiile care însoțesc acest articol fac parte din Colecția „Frații Manakia” din Arhiva de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român. În 1906 – an jubiliar dedicat domniei Regelui Carol I – este organizată, la București, Expozițiunea Generală Română, iar Ianaki și Milton Manakia expun cu această ocazie imagini din viața cotidiană și drumurile aromânilor din Balcanii începutului de secol XX. 

Deocamdată nu putem decât să vă sfătuim să stați acasă și să recuperați povești din istoria omenirii, care ne-au modelat prezentul. Luați, citiți și vă bucurați de istorie.

Cumpără Acum

1 H 218 jpg jpeg