A apărut ediţia de martie a revistei Historia  Iată sumarul! jpeg

A apărut ediţia de martie a revistei Historia. Iată sumarul!

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

Lume, lume, numărul de martie al revistei Historia este acum pe piaţă! Şi vă spunem doar atât: tinereţe fără bătrâneţe.

Dosarul şi, bineînţeles, coperta acestui număr este Ana Aslan, cea al cărui nume este asociat în întreaga lume cu elixirul tinereţii. Materialul este o incursiune în viaţa şi lumea medicului Aslan, aşa cum a fost reconstituită din cele peste o mie de pagini din dosarul ei de urmărire.

Luaţi revista şi veţi fi purtaţi în minunatul tărâm al statuilor Buddha, din timpul dinastiei Song: Baodingshan. Apoi, puteţi parcurge pe repede-nainte zilele petrecute de către Regina Maria la Paris, cu ocazia Conferinţei de Pace din 1919.

 Începând cu această lună vom marca, până la sfârşitul anului, şi evenimentul sub a cărui pălărie stă capitolul cultural: Sezonul Franţa-România. Iar pentru martie, am ales cele două privighetori care au încântat întreaga lume, mai ales în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi după... până astăzi. Ghiciţi cine sunt?

Historia 206 intreg 4 jpg jpeg

 Perioada comunistă este şi ea prezentă prin două articole: „Moartea lui Lenin şi testamentul pierdut” şi „Confruntarea sângeroasă a comuniștilor cu muncitorii de la Malaxa”. De asemenea, povestea tăbliţelor votive din aur de la Germisara sau istoria inelului de logodnă sunt doar câteva dintre subiectele cu care vă puteţi delecta.

Revista Historia o puteţi găsi la toate punctele de distribuţie a presei în perioada 15 martie-14 aprilie 2019, însă o puteţi achiziţiona oricând în format digital de pe paydemic.com

Aşa că luaţi, citiţi şi vă bucuraţi de istorie:

Historia 206 intreg 1 jpg jpeg