Autor 11294 vizualizări


Noţiune de frumuseţe este relativă. Idealul de frumuseţe din Occident este mult diferit de Orient sau de Africa sau India. Iată zece lucruri despre idealul de frumuseţe din câteva părţi ale lumii.

  1. În Orientul îndepărtat, în Japonia, o veche tradiţie privind frumuseţea oferă o reţetă originală:paietele. Acestea se transformă într-o pudră, se amestecă cu săpun, iar mixtura se foloseşte pentru curăţarea feţei. Teoretic, amestecul trebuie să facă femeia să arate mai tânără.
  2. Femeile din tribul Kayan, situat la graniţa dintre Burma şi Thailanda sunt cunoscute drept femeile cu „gâtul lung”. Acolo, frumuseţea unei femei se măsoară în funcţie de numărul inelelor din alamă pe care le au în jurul gâtului.
  3. Ritualul punerii acestor inele începe în jurul vârstei de cinci ani, iar până la maturitate, greutate şi numărul lor ajung să deformeze forma iniţială a gâtului.
  4. În India, frumuseţea se măsoară prin lungimea, culoarea – de obicei naturală – a părului. Cu cât părul este mai lung, mai închis la culoare şi mai strălucitor, cu atât este considerat mai frumos.
  5. În Africa, idealul de frumuseţe variază de la o parte a continentului la cealaltă. În Etiopia, femeile din tribul Karo au cicatrici în zona stomacului. Rolul lor este de a atrage soţii.
  6. Procesul de formare a acestor cicatrici începe în copilărie, iar încheierea sa simbolizează faptul că femeia este gata să se căsătorească şi să aibă copii.
  7. În Mauritania femeile slabe sunt considerate urâte. Deşi uitat, procedeul hrănirii prin gavaj era considerat singurul mod de a obţine o adevărată frumuseţe.
  8. Prin acest mod de hrănire fetele tinere erau forţate să mănânce pentru a se îngrăşa.
  9. În Orientul Mijlociu, ochii femeilor sunt machiaţi cu creion negru, au tatuaje făcute cu henna şi bijuterii mari. 
  10. Lumea occidentală a introdus diferite standarde de frumuseţe ce au dus la modificări substanţiale ale femeii, prin operaţii estetice, implanturi, extensii, diete, machiaje uneori exagerate, până la femeia ideală care are măsurile 90-60-90 şi tinde spre perfecţiune.