Autor 50474 vizualizări


Revolverul este una dintre armele cele mai întâlnite la persoanele care au dorit să aibă o armă. Revolverul creat de Samuel Colt a făcut istorie, a modernizat armele şi a progresat el însuşi. Iată zece lucruri despre revolvere şi apariţia lor.

  1. Primele revolvere erau încărcate printr-un mecanism greoi: cel care îl folosea turna praf de puşcă, apoi introducea glonţul, arma şi abia apoi putea să tragă. Procedura era reluată pentru fiecare glonţ.
  2. Modernizarea armelor de foc a depins în mod considerabil de timpul necesar reîncărcării armei după ce s-a tras.
  3. Cel mai vechi revolver este produs de Hans Stopler în 1597.
  4. Un alt revolver, aflat acum în Turnul Londrei, a fost datat la mijlocul secolului al XVII-lea şi se pare că a fost creat de John Dafte. Acesta are o singură piedică, însă se pare că problema lui era faptul că un foc putea să-l distrugă.
  5. James Puckle a inventat în 1718, un revolver cu calibru de 30 de milimetri şi cu 11 cartuşe. Acesta este considerat strămoşul mitralierei.
  6. Această invenţie a permis tragerea a 63 de gloanţe în şapte minute.
  7. Elisha Collier a modernizat revolverul inventând placa cu cremene, în 1818, astfel că până în 1822, acest revolver s-a răspândit masiv în Londra.
  8. Câţiva ani mai târziu, în 1836, Samuel Colt a creat un revolver ce a dus la utilizarea acestuia pe scară largă. El a venit cu ideea de a moderniza rotaţia cilindrului. Acest revolver a fost răspândit chiar prin vânzarea directă de către Colt.
  9. Revolverele au rămas populare până astăzi în multe locuri din lume, deşi tehnica militară a evoluat foarte mult. Cele mai vândute revolvere rămân cele create de Colt, arme care îi poartă numele.